26/9-2001

01:00
Städningen av mitt studentrum tar sån tid att jag bestämmer mig för att inte sova över huvudtaget.
04:00
Henning ringer och ”väcker” mig. I och för sig var jag som sagt vaken, men tanken var fin.
04:50
Mikael stapplar ut nyvaken och kör ut mig till Arlanda. Planet skall lyfta 06:50. Väl på arlanda köper jag en del snus och växlar pengar. Lite besviken är jag över att någon resfeber aldrig infann sig. Kanske berodde det på att jag hade så mycket att göra innan jag kunde resa och att jag tidigt lyckats lösa alla boendefrågor.
06:00
Det meddelas att vädret i Amsterdam är så dåligt att man tvingats stänga alla start- och landningsbanor utom en. Boardingtiden skjuts fram till 07:30
07:15
Vädret är fortfarande dåligt, och vår köplats har ändrats till ett ännu senare klockslag. Ny boardingtid blir 08:30. Som kompensation bjuder KLM på frukost i cafeterian (upp till 60kr). Jag äter en räksmörgås för 59kr, och får en dumlekola på köpet. Innan detta har jag dock varit nära på att somna sittande, ofrivilligt vill säga. Har även börjat läsa ett par sidor i boken ”Gömda”, av Liza Marklund. Mitt plan från Amsterdam går 11:50, så jag borde hinna i vilket fall som helst. Dessutom medför förseningarna uppskjutna avgångstider på samtliga flighter från Amsterdam. Just nu vill jag inget hellre än att få komma ombord och få ta av mig mina , numer väldigt torra, linser samt sova. Jag är väldigt väldigt trött. Samtidigt vågar jag inte somna eftersom jag då är rädd för att jag ska missa boardingen. Med tanke på hur mycket jag kommer att sova på planet till San Fransisco tror jag inte att jag kommer att vara speciellt jet-laggad när jag kommer fram.
16:15
Just nu är jag trött och förbannad. Det visade sig förstås att vi inte kom fram i tid till Amsterdam och därigenom missade jag flighten till San Fransisco. Istället blev jag omslussad till att flyga till Seattle, gå av, in genom tullen, hämta mitt bagage, för att sedan checka in igen för nytt plan till San Fransisco. Jag skulle ha åkt från Amsterdam 14:35, kommit till Seattle klockan 17:00 lokal tid, och sedan vara i San Fransisco klockan 19:35. Istället är vi nu nästan 2 timmar försenade och fortfarande kvar i Amsterdam. Just som vi stod på landningsbanan och skulle starta visade det sig att vi hade tekniskt fel på flygplanet, vilket måste åtgärdas innan vi får fara vidare. Just nu är klockan 16:17 och felet verkar ta mer tid än beräknat att åtgärda. Av någon anledning känns själva resan inte lika kul längre. Det enda som är lite positivt är att jag nu har hunnit läsa 120 sidor i min bok ”Gömda”.
19:20
Nu sitter jag på flygplatsen i Seattle och väntar på mitt nästa plan. Jag fick möjligheten att stanna över natten, men då var jag fortfarande tvungen att betala hotellet själv (hade fått lite rabatt av flygbolaget). Hade jag haft Eva Bring’s nummer så hade jag kanske gått av och chansat på att få tag på henne. Nu blev det inte så. Istället valde man att tappa bort min väska…… vad säger man. Just nu är jag förbaskat trött. Började resa klockan 04:00, nu är klockan snart 19:30, lägg dessutom på 9 timmars tidsskillnad, plus det faktum att jag aldrig gick och lade mig kvällen innan jag for. Då förstår ni att jag nu är ganska trött. Hur jag ska orka ta mig från San Fransico Airport, med bara mitt handbagage, och sedan ta in på hotell vet jag inte, men det löser sig nog, det måste det ju göra.

Som tur var fick jag $10 av flygpersonalen att handla mat för. Givetvis gick jag till en sportbar, åt en stor submarine-macka och en giant Pepsi. Såg dessutom lite baseball på tv. Tydligen har Giants bytt från NY till just San Fransisco, så det är väl det laget jag får börja heja på.
04:00
Löste sig gjorde det ju uppenbarligen. Jag kom fram till Youth Hostel precis innan tolv-slaget, utmattad, men tydligen inte tillräckligt. Jag måste ha kommit in i andra andningen, eller tredje, för av någon anledning ville jag inte gå och lägga mig. Istället läste jag ut min bok och gick och lade mig klockan 4 på morgonen. När jag höll på och tvätta ansiktet träffade jag en kille som hette Jean Philippe. Han kom från Le Francais och verkade vädligt trevlig. Vi bestämde att vi ev. skulle ses nästa morgon, hur man nu bestämmer något sådant eventuellt

~ av Aktievinst på 26 september, 2001 @ 09:48.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: