27/9-2001

Jag steg upp och skulle duscha, då träffar jag J.P. (Jean Philippe) som han vill kalla sig. Vi äter frukost tillsammans, och han väljer själv att bli min guide. Dock hade han ett antal ärenden att utföra, så det slutar med att vi bestämmer att vi ska ses om en timme. Jag som redan var klar tänkte att jag skulle ta mig en tur runt omkring ”ungdomsboendet”. Det visade sig vara en bra runda. Inte nog med att vi bodde granne med Angel Island, även kallat Alcatraz eller ”The late home of Mr Alcapone”, eller hur han nu stavade sitt namn. Till på köpet fanns Golden Gate inte långt ifrån mig. Efter att J.P. fixat till sig drog vi ner på stan. Han visade mig runt, bl.a. runt i Chinatown. Han hade varit där ett par gånger och visste precis vart man skulle gå in (China town gate), mm mm mm. Vi tog oss även en tripp upp i luften mha en hotellhiss. 32 våningar hög. Jag fick ett par bra bilder med fantastisk utsikt. Tyvärr gör det sig inte lika bra på kort som i verkliga livet. Ungefär som de branta backarna vi gick upp för. Lombard Street etc. Fick ett bra kort på en spårvagn i uppförsbacke, med Angel Island i bakgrunden.

Hela den här dagen försökte jag få tag på tanten jag skulle dela boende med. Till slut lyckades jag, och det visade sig att hon jobbade väldigt nära CompUSA, där vi mejlade gratis. Sagt och gjort, vi bestämde tidpunkten då jag skulle komma hem till henne. Jag fick då lov att ringa flygplatsen och be dems släppa av mitt bagage vid den nya adressen.

När jag väl kom fram visade hon mig runt området. Dels mitt rum, men även de två swimingpoolerna, de 2 jaccuzzis, de 2 bastustugorna och de två tennisplanerna. I och för sig var det mörkt, så det var inte lätt att veta om det var ett fint område eller ej.

Inte heller fanns det någon säng jag kunde få använda, den måste jag tydligen köpa. Som det ser ut nu måste jag ärligt talat säga att jag funderar över att se om jag kan hitta ett boende lite närmare Berkeley. Det är tydligen inte lätt i och med att alla studenter letar lägenheter, men jag ska i alla fall kollal.

~ av Aktievinst på 27 september, 2001 @ 09:50.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: