29/9-2001

Idag bestämde jag mig för att ta mig ner till Fishermans Wharf, ett turistcentrum beläget vid bukten. Först skulle jag emellertid ta mig in till SF och strosa runt lite i butikerna. Efter att ha varit inne på AT&T igen bestämde jag mig för att slå till på en Nokia 8260. Det fick bli en knallblå sådan. Nu kan jag i alla fall ringa och ta emot samtal, förutsatt att jag hela tiden har pengar på kortet.
Efter detta begav jag mig till Powell Station varifrån de berömda Cable Cars utgår ifrån. Slutdestination fick bli Fishermans Wharf. Vägen mellan centrala SF till Fishermans Wharf tar ca 25 min att åka med dessa vagnar, och det är värt varenda minut, även om man har bråttom. Så länge det är solsken är det helt fantastiskt kul att åka dessa vagnar. De är gamla och lever om. Så snart man åker upp för alla backar glömmer man snabbt bort oljudet. Utsikten är minst sagt fantastisk.

SF är fullt av turister, och då menar jag inte en massa europeer, utan vanliga amerikaner som tycks vallfärda till staden för att se de berömda backarna och, precis som jag, åka kabelvagn genom stan.

Det visade sig att Fishermans Wharf nästan uteslutande var tillägnat turisterna. Priserna, som även för att vara i Kalifornien, var skyhöga. Billigaste huvudrätten jag lyckades hitta på restaurang kostade 26 dollar, till detta kommer förstås 8% skatt och dricka. Jag valde istället att äta vid ett av de små stånden. Beställde en skaldjurssoppa, som jag fick serverad i en urgröpt brödbulle, en stor sådan bulle förstås.

Medan jag åt lärde jag känna paret som satt bredvid mig. Ett medelålders par från Texas. Gubben var något kraftig, frugan var typiskt amerikanska utan att vara överviktig. Då det var dags att bege sig hemmåt frågade dem om de kunde släppa av mig inne i stan. Eftersom kabelvagnen kostar $2 tackade jag såklart ja. Efter ett telefonsamtal och 4 minuters väntande rullade den längsta limousinen jag någonsin sett upp vid trottoarkanten. Den här bilen var vit och något av det längsta jag nånsin sett. Typiskt amerikanskt skrytbygge. Det var tydligen deras limousin som dem hyrt för sin vistelse i staden. Jag hoppade förstås glad i hågen in. Dem tyckte nog att jag var lite rolig när jag ville att dem skulle ta kort på mig inne i bilen. Jag drar den slutsatsen eftersom de båda skrattade högljutt när jag drog upp kameran.

Väl tillbaka i centrum begav jag mig till Macey’s. Jag hade hört att det skulle vara ett av de större varuhusen i SF. Vad kan vara större än SFSC trodde jag!? Och svar på tal fick jag. Macey’s var 8 våningar högt och fullkomligt gigantiskt. Jag blev minst sagt förvånad över att det fanns så stora ”malls”. Man ska komma ihåg att dem enbart har dyra märkesvaror här. Jag åkte trappa upp och trappa upp för att komma till herravdelningen. Till slut stod jag på våning 8 och hade fortfarande inte hittat några herrkläder. Då jag frågade expediten var herrkläderna fanns log hon lite smått innan hon med pekfingret visade mig att jag var tvungen att åka hela vägen ner igen, gå ut samma väg som jag kom, fortsätta över gatan och gå in på Macey’s för män istället. Vad säger man. Macey’s har förresten öppet till 9 på kvällarna.

Efter detta begav jag mig ner på stan för att uppleva helgatmosfären efter mörkrets inbrott. Det var minst sagt livat. Fullt av folk. De flesta som är ute på gatan tjoar och tjimmar utan att för den sakens skull vara berusade. Man ser också fullt med folk som röker gräs i varje gatkorsning. När man går längs Market Street på dagen ser allting ganska stilla ut, och man ser bara de öppna trevliga, dyra och fina affärerna. När så kvällen kommer tänds alla krogskyltar och stan nästan förvandlas. Överallt ligger strippklubbar och teatrar sida vid sida. Även pubbarna är med och slåss om det lilla utrymmet som finns över. Väl på vägen hem igen gick jag förbi de tre klubbarna jag varit på kvällen innan. De två första var nästan tomma. På bögklubben däremot var det fullt ös. Jag stannade ett tag och spelade lite biljard.

~ av Aktievinst på 29 september, 2001 @ 09:52.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: