7/10-2001

Idag åkte Andreas och jag till Carmel, Pebble Beach och Monterey. Till en början var det ganska mulet och inte speciellt trevligt väder. Det var det som fick oss för att skippa beachen vid Santa Cruz. Vi funderade på att åka till Napa Valley, men Andreas tyckte att det var lite tråkigt att inte få prova viner eftersom han körde. Sen var det tal om att åka till Red Wood Forest. Slutligen blev det i alla fall Monterey. Det finns ett stort akvarium där som jag gärna skulle vilja se.

Under resan dit blev vädret tipptopp. Solen tittade fram och det blev tvunget att slå på AC:n. Eftersom vädret blivit så mycket bättre föreslog Andreas att vi skulle åka till Carmel också. En liten stad strax söder om Monterey, dessutom skulle vi då kunna åka en smått berömd slinga, the ”17 mile drive”. Det visade sig vara ett slutet område som hette Pebble Beach. För att komma in på området var man tvungen att betala åtta dollarl. Det var inne på det här privata området som 17 mile drive låg. Jag tyckte förstås att åtta dollar var lite mycket för att få åka på nåns privata väg, men i efterhand kan jag säga att det var väl investerade pengar. Jag tror inte att jag har sett ett mer luxuöst samhälle förr. Här fanns hus som var större än kungliga slottet, nästan i alla fall, och utsiktsplatser som man bara kunnat fantisera om. Till min stora förtjusning dök förstås även den berömda golfklubben Pebble Beach Links upp längs vägens gång.

Det här är ett område där endast gräddan av gräddans mos, eller hur man nu ska uttrycka sig, har råd att bo. Fullkomligt fantastiskt, och blåsigt. Vind vind och mera vind, men vad gör det när havet är turkost, gräset pedantiskt klippt och solen skiner med full glöd.

Längs med den fina vägen fanns utkiksposter runt nästan alla hörn, utom längs med den berömda golfbanan. Detta resulterade förstås i att jag inte fick med mig så många bilder därifrån.

Hur som helst kom vi ut från vägen precis vid Carmel. En otroligt charmig liten håla som väl avspeglade det rika grannsamhällets glamor, men ändå småstadsidyll. Fullt av turister och små affärer som sålde allt från krimskrams till fastigheter. Inga priser utsatta på annonserna dock.

Vi steg in på Carmel Plaza och åt en enormt god hamburgare som bokstavligen rann av smör och annat stekflott, men gott var det.

Efter lunchen for vi upp till Monterey och gick på akvariumet. Där fanns alla möjliga sorters fiskar, allt från små hammarhajar till pingviner och sjöhästar. Det kostade $14 att gå in, och det är kanske inte så mycket för att vara i kalifornien. Dessutom har jag för mig att det kostar runt $35 för att gå in på Sea World i San Diego, vilket jag också har för avsikt att besöka. Där har dem dock säkert större hajar, delfiner, späckhuggare och kanske också nån val.

Väl hemma igen gjorde jag iordning alla bilder och tränade, innan jag satte mig ner för att skriva lite i min dagbok.

Imorrn väntar en ny jobbig dag med CSN-trassel och fysikdialoger, eller ska jag säga monologer, jag bidrar ju inte så mycket till diskussionen. Men jag känner i alla fall att jag börjar få bra kläm på situationen nu, och allt läsande har faktiskt givit mer än jag trott. Så snart jag får min hälsoförsäkring i ordning så får jag gå ner i labbet och titta på gammasfären, en av två i hela världen, och då kanske jag förstår än mer. Vem vet.

~ av Aktievinst på 7 oktober, 2001 @ 09:56.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: