13/10-2001

Vilken dag det har varit. Började med att jag steg upp alldeles för tidigt. Visst ville jag vara ute i god tid, särskilt eftersom de numer rekommenderar att man är ute minst tre timmar innan flighten pga det ökade antalet kontroller, men att sitta och vänta vid gaten i 3 timmar var kanske lite saftigt.

Hur som helst, till Los Angeles kom jag i alla fall. Varmt var det, varmt varmt stekhett rent av, men mycket skönt också. Yeshi och jag hade kommit överrens om att hon skulle möta mig vid 12-tiden, och eftersom flighten var lite tidig fick jag ett par minuter att bättra på min solbränna. Pga de ökade säkerhetskraven måste man åka skyttelbuss ut till stora parkeringar precis utanför flygplatsen. När så Yeshi kom fick jag den glada överraskingen att få åka i hennes bil, en liten sportig svart Mazda cabriolet.

Det visade sig att det blev sightseeing på studs. Jag trodde nästan att vi skulle ha börjat med att åka hem till henne och invänta samtal från Jonas som skulle ha landat i Los Angeles bara timmen efter mig, men så blev det alltså inte. Yeshi visade mig alla kända ställen man borde ha sett och varit på. Dessvärre kommer jag förstås inte ens ihåg vad alla ställen hette. Jag vet dock att vi åkte på Rodeo Drive, gatan där allt finfina butiker ligger, för att sedan svänga upp genom Beverly Hills och titta på massor av enorma kåkar. Vi åkte förbi U.C.L.A. och hamnade så småningom på Venice Beach där vi gick omkring och tittade på massor av folk som hade egna små shower. Bland andra fann vi en dam från västindien som visade att hon kunde ligga, gå och rulla sig i krossat glas utan att få en enda skråma på den nakna huden. Hon lät till och med en bastant yngling stå på hennes rygg medan hon själv låg på mage mot krossade glasskärvor.

Förutom rollerblade åkande ungdomar och ockrare som ville ha 5 dollar för att låta kissnödiga människor få gå på toaletten fanns rader med souvenirförsäljare. Det såldes allt möjligt från silversmycken till tatueringar. Där låg massor av cafeer och restauranger. Dock var det betydligt färre människor än jag hade trott att det skulle vara, och det berodde nog på den enormt kraftiga dimman som krupit in över stranden. Bara lite längre bort, innåt land, hade det varit strålande solsken och ökenhetta ett par minuter innan.

Nåja, vi slog oss ner vid en plats där dem serverad hamburgare, vilket Yeshi åt. Själv nöjde jag mig med en club sandwich. Så småningom ringde också Jonas, något försenad. Men eftersom han tagit med sig 30 dosor snus åt mig var han snabbt förlåten. Planen var att Jonas med kollega skulle möta upp oss i en hyrbil. Men tydligen hade det inte gått att få tag på kollegan, vilket nu gjorde att Jonas satt själv på hotellet. Vi tre kunde inte heller åka i Yeshi’s bil eftersom det bara fanns två sittplatser i den. Det hela slutade med att Jonas och jag hyrde en liten Toyota Corolla för 35 dollar/dygn som vi alla tre kunde åka omkring i. Det blev förstås en sväng-om i samma kvarter där Yeshi och jag nyss varit innan vi hamnade hemma hos Yeshi och hennes rumskamrat Julie.

Efter snabba presentationer begav vi oss ut på mer sightseeing, denna gång till Hollowood Boulevard med sina ”stars of fame”.

Vi hade bestämt oss för att gå ut och äta på kvällen, och det visade sig att både Julie och en annan kompis till Yeshi, Coleen, följde med. Vi drog iväg till Houston’s och åt hamburgare. Klockan hade blivit mycket och det var knappast tal på om att gå ut i ett Los Angeles där allt stänger redan klockan 02:00, liksom i övriga Kalifornien. Dock körde vi ett varv runt de populära krogarna och tittade på folk och läckra bilar. För att vara säkra på att Jonas skulle hitta tillbaka till hotellet körde vi helt enkelt hem honom. Jag sov över på Yeshi’s soffa.

Första intrycken av Los Angeles var den tjocka dåliga luften, de låga husen, det enorma omfånget till ytan som L.A. utgör och hur svårt det måste vara att köra i staden. Dock var temperaturen högre än i S.F. vilket jag inte hade så mycket emot. Beverly Hills måste vara något av det finaste som går att skapa av betong och gröna växter.

~ av Aktievinst på 13 oktober, 2001 @ 10:00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: