14/10-2001

Yeshi hade lite för mycket att göra för att kunna vara med på ytterligare en dags sightseeing, så Jonas och jag fick ta bilen, och kartan, och ge oss iväg på egen hand. Vi hade bestämt att vi skulle åka till Universal Studios och upp mot bergen för att få ta lite kort på Hollywoodskylten. Om vi hann skulle vi även ner på Venice Beach så att Jonas fick se den.

Universal Studios hittade vi till ganska enkelt. I och för sig var vi ju två, en som läste kartan och en som körde, vilket faktiskt underlättade en del. Väl framme fick man vackert betala 7 dollar i parkeringsavgift (vilket jag inte tyckte var så enormt) och 43 dollar i entreeavgift (vilket jag tyckte var lite smådyrt). Det skulle dock visa sig att det var värt varenda dollar.

Jag behöver kanske inte berätta allt vi var och tittade på. Dock var det en sak som jag nog tyckte stod ut i mängden pga den fantastiska tekniken, och det var en 3D-visning av Terminator 2. Det var nyinspelade scener med robotar som så gott som örfilade en ute i biosalongen. Det kändes åtminstone som om dem var alldeles för nära ögonen med sina skjutglada vapen. Otroligt coolt i vilket fall som helst.

Vi hann inte ut till Hollywoodskylten på berget, men väl till Venice Beach. Där roade vi oss med att testa kamerorna lite mot ett typiskt badvaktshus a la Baywatch. På väg från beachen kunde vi inte motstå att gå förbi en stor skara människor som spelade bongotrummor och äldade rökelser. I mitten av hekatomben satt en äldre man med dreadlocks och en liten liten kille. Det hela var nästan lite kusligt, och tankarna och föreställningarna om vart vi kunde ha hamnat tog sig formen av ett religiöst möte av något slag. Nåja, när vi väl satt oss en bit därifrån på ett cafee såg vi att polishelikoptern hittat dit och nu lös ner mot folkhögen med strålkastare som skulle fått vilken hederlig själ som helst att känna sig jagad.

Som tack för att jag fått bo hos Yeshi ville jag bjuda henne på middag ute. Helst hade jag, på rekommendation från Sverige, velat gå på japansk restaurang, men det visade sig att det var ett ställe som min budget helt enkelt inte höll för. 200 dollar skulle det visst ha gått på för två personer. Istället åkte vi till ett annat ställe, som jag har för mig hette Cheese Cake. Där åt vi alla enormt god pasta.

Eftersom jag skulle ut till flyget följande morgon föll det sig bäst att jag skjutsade hem Jonas och lämnade tillbaka bilen på hans hotell följande morgon. Detta då det gick skyttelbussar från Jonas hotell ut till flygplatsen.

Jag har haft en underbar weekend och jag hoppas att jag snart får möjlighet att åka tillbaka till Los Angeles.

~ av Aktievinst på 14 oktober, 2001 @ 10:01.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: