20/10-2001

Igår skulle jag göra en lugn kväll, var det tänkt. Så blev det förstås inte. Jag träffade en kille som heter Steve, som jag har träffat på samma ställe många gånger förr. (Detta var på Buffalo Bills). Han ville åka in till SF och checka läget, och jag följde med. Väl inne i SF gick vi ner på Columbus Street. Det är en gata i North Beach området med massor av barer och pubar.

Jag drack för första gången en amerikanskt tillverkad öl som smakade precis som öl ska smaka. Stället hette Vesuvio, och dit kommer jag nog gå igen.

Jag har köpt bil! En Ford Taurus, 3.0 liters V6:a från 1991. Den går som ett spjut minst sagt, och ligger som en spottloska i varenda kurva. Jag lyckades pruta ner den till ett väldigt bra pris. En kille på jobbet ville bli av med den. Kul är det i all fall att ha en bil. I det här landet innebär det enorma friheter, och det är nästan ett måste.

Bilen ser inte så stor ut, men den är enorm. Det är en automat, och och eftersom växellådan inte behövs har man plats för 3 personer i framsätet, och lika många till i baksätet. Man kan säkert få plats med fler men 6 personer är så många som det finns bälten för.

Innuti är den hur fin som helst, ser nästan ny ut. Jättestora bekväma tygsäten och armstöd som man kan fälla ner lite här och var. Faktum är att bilen är så rymlig att man nästan känner sig lite ensam när man är ute och kör.

Jag hoppas i alla fall att nån av mina kompisar kommer ner och hälsar på mig när jag har slutat att jobba och ska resa runt här nere.

På kvällen gick jag ut med Austin. Vi åkte ner till downtown SF i hans BMW. Sproilans ny, hur fin som helst. Jag fattar inte hur alla har råd med så fina bilar i detta land. I och för sig är det tydligen många som skuldsätter sig ganska tungt, men ändå. Hur som helst, vi gick till ett ställe som hette Holy Cow. Förutom att vi drack drinkar i ett rysligt tempo spelade vi biljard och dansade hela natten lång.

Här i Kalifornien är alkoholgränsen för att få köra bil lite högre än i Sverige, och många går ut hårt tidigt på kvällen, och dricker dem sista timmarna nästan ingenting, lagom till att dem åker hem har dem nyktrat till lite. Men jag kan tänka mig att det är många som kör alldeles för berusade också.

~ av Aktievinst på 20 oktober, 2001 @ 10:02.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: