25/10-2001

I eftermiddags blev det lite tråkigt på jobbet, så tråkigt att Austin och jag tog bilen ner till en biljardhåla och spelade 2 timmar. Det gjorde vi förresten igår också. Austin har även visat mig ett par billiga ställen man kan äta på. Här i Berkeley finns det faktiskt ett par ställen där man kan äta för ca 5 dollar, och det är billigt. Dessa ställen ligger precis runt UC Berkeley campus och är förmodligen mer eller mindre studentställen.

Jag har även hunnit flytta in hos Mrs Marianne Darrows. Rummet var inte alls så risigt som jag först trodde, tvärtom. Det är jättefint med massor av stolar, ett skrivbord av äldre modell, gjord av trä. Ett litet bord, en byrå och en lagom stor garderob där jag kan hänga upp jackor, skjortor och andra attiraljer. Viktigast är dock att jag har en säng. Det ska bli så otroligt skönt att sova i en säng med ett ordentligt täcke. På det förra ställe stoppade jag in sovsäcken i påslakanet för att inte behöva vakna stel som en istapp. Här har jag kuddar, filtar och handukar i överflöd. Marianne hade till och med bäddat med sängkläder för att vara snäll.

Marianne är en äldre dam som jag tror att jag har berättat lite om tidigare. Hon verkar inte vara ute efter att jäna pengar eftersom hon skulle kunna få mycket mycket mer om hon satte ut en annons. Nej, jag tror att hon bara vill ha folk som hon blivit rekommenderad samt att hon vill att nån mer än hon själv ska vistas i huset. Hon kanske känner sig lite ensam eller nåt, vad vet jag. Billigt och bra är det i alla fall. Istället för de 25 miles:en jag måste åka från Hayward varje dag åker jag nu under 2 miles för att komma till jobbet.

Bilen går förvånandsvärt bra än så länge. Jag är lite nervös över att den ska gå sönder. Tillit till en bil är ju som tillit till människor, det måste få växa fram, och ofta tar det lite tid. Men den går i alla fall bra än så länge, och jag får vara tacksam för det.

~ av Aktievinst på 25 oktober, 2001 @ 10:07.

2 svar to “25/10-2001”

  1. Jag (Marianne Darrows) bodde på 1608 Virginia Street.

  2. Marianne Darrows blev 105 år gammal. Jag
    besökte Berkely bara strax efter att hon dött. https://www.sunsetviewcemetery.com/obituary/marianne-p-darrow/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: