17/11-2001

Idag for Fredrik, Peter, Jimmy och jag till Golden Gate och Alcatraz. Jag hade förstås redan sett GG, men jag tror att både Peter och Fredrik var mäkta imponerade, liksom jag en gång var. Jag ska inte sticka under stolen med att jag även denna gång fick gåshud när jag körde över backkrönet som skymmer bron. Men man börjar vänja sig nu, ha ha. Vi tog den lilla svängen förbi Rodeo Beach också.

Efter bron var det dags att bege sig till Fishermans Wharf. Detta då jag i förväg bokan biljetter till båttur, en båttur ut till Alcatraz. Vi mötte upp Austin och Jeff vid Pier 41 och begav oss ut på en av de mer spännande sightseeingarna jag gjort sedan jag kom hit. Visserligen visade sig Alcatraz vara en gammal, sliten och målarfärgsfattig byggnad. Men det var ju ändå Alcatraz.

Jag hade fått för mig att Alcatraz rymde massor av fångar, och då menar jag åtminstone 1000 personer. Men så var inte fallet. Om jag inte missminner mig helt rymde anstalten ca 300 fångar. Men tänker man sig att det bara var det absolut värsta avskummet som hamnade där kanske det räckte.

En guide visade oss hur de 70 år gamla mekaniska dörrarna än idag fungerade som urverket i en fin schweitzisk klocka. När dörrarna var öppna syntes en röd rand längs dörrkanten, vilken försvann så snart gallret stängdes. Man kunde förstås öppna enstaka eler samtliga dörrar på en gång. Just ljudet som avgavs då samtliga dörrar längs en korridor stängdes är ljudet som används då Darth Waiders rymdskeppsdörrar stängs.

Väl tillbaka i hamn igen var klockan runt 15:00 och vi bestämde oss för att se en liten del av SF:s s.k. skärgård. Det var tydligen Peters chef som gjort en jämförelse mellan Vaxholm och Saucolito, som alltså skulle vara Vaxholms motsvarighet här. Men tji fick den chefen. Saucolito var förstås fint med mycket vatten, men i närheten av Vaxholms skönhet nådde inte stan.

Men lördagkvällen slutade ju inte här. Det var ju trots allt lördag, och på lördagar ska det partas. Vi åt middag på en burmesisk restaurang i Berkeley faktiskt. Det var jättegott. Efter middagen bestämde sig tjejerna för att göra en tidig sorti. Grabbarna däremot var sugna på att dra in till SF igen, för att dricka öl såklart.

Sagt och gjort, vi begav oss in, utan att egentligen veta vart vi skulle. Men så kom Jimmy på att han träffat en svensk tjej på IKEA en gång, och att han fått hennes nummer. Vi träffade i alla fall Liri, som hon heter, och hennes kompis på en pub inne i centrala SF. När klockan väl började bli 02:00 och vi hade druckit en del öl kändes det som om det var dags att åka hem. Jimmy och jag hade dessutom tänt eld på ett gäng sambukas i munnen. Det jag ville komma till är att det kändes som om alla chanser till hångel var rejält minskade, och att sömn kunde vara en bra fortsatt investering för kvällen till skillnad mot alla öl man druckit.

Men så blev det inte. Jag vet inte hur samtalet kom på tal eller vems ide det var, men helt plötsligt befann jag mig på en strippklubb. Mäkta kul faktiskt. Jag ska ärligt talat erkänna att velat gå på en äkta strippklubb ala Hollywood filmstuk, så det var ju super att det blev av. Extremt snygga tjejer som klädde av sig till trosorna. Givetvis var de smala och hade stora bröst också.

Mest produktiv av oss killar var nog den som kom på att vi dagen efter skulle ta oss till Muir Woods och spana in stora träd, samt köra upp till Napa Valley och prova lite viner på tjusiga vingårdar. Vems ide det var? Ingen aning, men det var nog inte min, för jag var alldeles för upptagen med annat.

~ av Aktievinst på 17 november, 2001 @ 10:25.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: