23/11-2001

Klart jag ska se Grand Canyon!!!

Jag har spenderat den är dagen med ännu mer bilåkning. Jag börjar snart bli trött på det faktiskt. De extremt raka och extremt långa vägarna genom ingenting annat än öken börjar bli tjatiga. Det var kul i början, men efter otaliga mil börjar det kännas som om man kan det hela.

Jag stannade till längs vägen på Mc Donald och åt två Bigmack:s, utan pommes. Sen fortsatte jag på ökenvägen.

Enligt mina beräkningar skulle jag vara framme väl innan solnedgång så att jag kunde få fina kort, men jag klantade mig förstås. Jag var förvisso framme tidsenligt, men tidsskillnaden gjorde att jag höll på att missa solnedgången. Jag fick i alla fall några få kort innan solen försvann helt. Jag hann inte se så mycket idag men det jag fick se var bland det mest otroliga jag någonsin sett. En syn som lämnar de största vagabonderna mållösa, och det säger jag utan tvivel.

Jag kände mig liten när jag gick bland jätteträden, ännu mindre när jag åkte genom miltals av öken utan en bil inom syn, men trots det mest liten då jag stod på en av klippavsatserna, utan skyddsstängsel, med hela Grand Canyon framför fötterna. Jag försökte som sagt ta lite kort, och fick ett par bra.

Det jag däremot inte lyckades med var att få ett motell. Så det får bli bilen inatt, vilket vore en hyfsat lockande händelse om det inte vore för att det är djävulusiskt kallt här uppe. Jag kommer förmodligen att frysa ihjäl. Alla motell och hotell är fulbokade, så det är inget att göra åt. Det finns ett hotell vid botten av ravinen som är fullbokat sedan två år tillbaka. Otroligt men sant.

Jag ska nu åka och köpa mig lite middag, kanske McDonalds (Billigt), för att sen åka in i parken och hitta mig en bekväm parkering. Solen går upp 07:13 imorrn, lokal tid, och gissa vem som ska vara vaken och plåta då?

Just nu sitter jag på ett lyxhotell. Inte för att jag ska bo här, men jag sitter i deras sportbar, låtsas att jag är en gäst på hotellet och knycker massor av el för att driva denna dator. Jag passar även på att ladda upp mina kamerabatterier också, ha ha.

Ska jag vara helt ärlig så ser jag inte fram emot att sova i bilen inatt. Jag tror att jag kommer att frysa ihjäl. Som tur är har jag massor av tjocka tröjor med mig, plus att sovsäcken lär klara nollgradigt åtminstone. Men frågan är ju också hur pass utvilad jag kommer att vara imorrn. Jag kommer att ha en väldigt, väldigt lång resa tillbaka till SF. Kanske måste jag dela upp resan på två dagar. Det är förmodligen det bästa alternativet. Att spendera 16-timmar bakom ratten låter både farligt och jobbigt.

Hör av mig imorrn.

~ av Aktievinst på 23 november, 2001 @ 10:28.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: