3/12-2001

Jag har gjort lysande framsteg i mitt exjobb. Resultat som ingen har fått fram tidigare, kanske för att jag är den förste som tittar på problemet, men det hör inte hit just nu. Detektionstiden för segmentet där nettoladdnigen deponeras efter comptoneffekt ligger idag på ca 6-8 ns, mitt program gör det på 3,1 ns. För grannsegmenten gäller att comptonspridning detekteras på ca 18 ns. Mitt program gör det på 13 ns.

Nu låter det som om jag skulle vara smart, men så är det förstås inte. Vi har ju redan konstaterad ovan att jag är dum i huvudet. Däremot har jag en otroligt kompetent handledare som har massa ideer och förslag på vad han tycker skulle vara kul om jag testade, olika metoder och angreppssätt, som alltså har visat sig fungera över förväntan. Roligast av allt är att han får det att låta som om jag är den duktiga när jag presenterat mitt resultat, och trots att jag, om nån, vet att det är hans ideer, känns det otroligt bra.

Vi hade ett litet tjitt-tjatt, bossen och jag, och det verkar som om de är nöjda med min insats så här efter två månader. De tycker att jag verkar jobba på flitigt och att tempot är lagom. Om tillfälle ges kanske jag ska få titta på lite andra grejor också, mer än bara tidsaspekten alltså.

Det är otroligt kul att de berömmer en, det trodde jag aldrig i Sverige. Jag trodde att man var tvungen att buffla sig fram med armbågarna mellan de stånkande jenkarna, men så verkar det inte vara just här i alla fall. Så är förstås avsaknaden av amerikaner på min avdelning nästan total, vilket kanske förklarar de vänliga tongångarna och det stora antalet bilar på parkeringen. Vi har faktiskt en eller två amerikaner på avdelningen, men de märks knappt mellan alla engelsmännen.

Efter en helt vanlig dag på jobbet med revolutionerande upptäkter spelade jag biljar med Austin. Efter biljarden åkte jag och tränade med Jimmy. Nu ska slöfocken hem och titta på Jay Leno, vardagsnöjet som börjar 23:30.

~ av Aktievinst på 3 december, 2001 @ 10:33.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: