16/12-2001

Det första jag gjorde när jag vaknade imorse var att greppa tag om vattenflaskan som stod på golvet och halsa för fulla muggar. Som tur var är mina vattenflaskor av storleken en gallon, så den både räckte och blev över, otroligt nog.

Lite lagom seg i kroppen stegade jag ur sängen och hela vägen till Telegraph Avenue och Durant Food Court. Först plockade jag förstås upp vapendragaren. Han såg, om någon, otroligt sliten ut. Nåja, vi åt en korean barbeque innan vi spanade in den verkliga attraktionen, julbasaren på Telegraph Avenue. Så här dagarna innan jul stänger dem av gatan för all trafik och tillåter folk att sälja diverse krimskrams och annat.

Många verkar försörja sig på denna typ av handel. Hur dem får det att gå runt förstår jag inte, för det fanns inte en penal som var intressant, i mina ögon alltså. Roligast var kanske en kille som sålde klisterlappar. Han hade långa rader av olika klisterlappar, med bara ett budskap, ”Stoppa kriget i Afghanistan, vi hatar George Bush”. Ganska typiskt för att vara i Berkeley, USA’s mest vänsterradikala stad. Det roliga var i alla fall att Austin gick fram till mannen, som redan såg skitig och hemlös ut, och upplyste honom om att hela hans bussiness byggde på att det fanns krig. Utan kriget skulle han tvingas sluta sälja sina klistermärken. Mannen bjöd på ett ansiktsdrag som är tämligen svårt att beskriva, men om jag säger att ena mungipan nådde höger ögonvrå så kanske man kan måla sig en liten bild.

Efter att ha strosat gata upp och gata ner kilade jag iväg till gymmet. Jag har egentligen lovat mig själv att inte träna dagen efter jag druckit alkohol då jag inbillar mig att det inte är nyttigt för hjärtat, men gjorde för dagen ett undantag då jag nu inte kommer att ha tillfälle att träna på flera dagar. Det var i alla fall århundradets jobbigaste pass.

Jag tänkte att jag skulle var snäll mot Austin och bjuda honom på en bio ikväll. En tidig julklapp helt enkelt. Så vi ska gå och se ”Not Another Teen Movie”, enligt hans önskan. Själv hade jag hellre sett Spy Game med Robert Redford och Brad Pitt, men det var ju inte min present….

~ av Aktievinst på 16 december, 2001 @ 10:39.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: