17/12-2001

Det här har nog varit en av de mest tråkiga dagarna som passerat sedan jag kom. Visserligen är jag kanske inte helt ärlig när jag säger det, men det är klart snudd på om inte annat. Det började med en dag på jobbet som förstås var full av slö aktivitet då tankarna helt och hållet låg på andra tidszoner. Av någon anledning kändes det nästan mer att åka tillbaka till Sverige än att åka till USA, märkligt nog. Allt som den här dagen har kommit närmare och närmare har det känts roligare och roligare att få åka hem. Jag vidhåller fortfarande att jag inte saknar Sverige som land speciellt mycket, men man inser också hur mycket man saknar sina kompisar. Jag har svårt att tro att jag skulle tacka nej till ett jobb av denna anledning, men det känns i alla fall kul att få åka hem. Inte minst ska jag ju få träffa familjen också.

Idag är det tydligen den 18:e, det känns lite svårt att tro. Man inbillar sig gärna att det fortfarande är den 17:e, och det känns som om kroppen fortfarande är kvar i kaliforniatid, dvs 9 timmar efter. Jag har haft en fullkomligt usel natt på planet, har som omväxling knappt kunnat sova ett dugg. Jag tror att det berodde på att jag sovit alldeles för mycket natten innan.

Det som varit nytt är dock att utvecklingen på planen känns framåtskridande. För första gången har jag haft en egen liten tv-skärm, ca 12-13 cm på diagonalen, framför mig. Det rullar fyra filmer som man själv kan välja mellan. Samt finner man även ett par tv-stationer, bland den HBO som är en amerikansk kabel-tv-kanal. Jag skriver detta mest för att jag en dag ska kunna läsa och fundera på hur primitivt allting var. Förutom filmerna kan man välja att lyssna på musik eller helt enkelt få en GPS att visa position i långitud och latitud.

Till middag åt jag en liten köttfärsbiff med potatismos. Till frukost har jag fått allt från yoghurt till juice, ungefär vad man kan önska sig efter en dålig natts sömn. Falskt överraskad blev jag av att kaffet serverades i Starbucksmuggar, det kan nämligen inte ha varit bryggt starbuckskaffe i muggarna.

Nåja, nu är jag i alla fall snart framme i London där jag har ca 2 timmars väntetid innan jag får hoppa på planet vidare till Stockholm. Jag har haft sällskap av en irländare och en svensk. Båda dock ganska tysta. Så jag kan knappast klaga på möjligheterna till god sömn. Men som alla vet är det lite trångt om utrymme vilket försvårar att få någon skönhetssömn.

Väl framme i Stockholm hade jag tänkt ta flygbussen till Brommaplan och sedan taxi sista lilla biten upp till villan i Bromma. Eftersom jag inte varit i huset sedan pappa flyttade dit känns det lite kul.

Jag har förstås också en liten uppgift kvar att göra innan jag åker från London. Jag måste köpa något åt mina småsyskon. Man vet ju själv hur man var som liten då någon familjemedlem varit ute och rest, man förväntade sig väl nästan att få någon form av present. Jag vill förstås inte vara sämre själv.

Väl hemma får det väl bli lite tjitt-tjatt innan jag går och knyter mig. Förmodligen ganska tidigt. Pappa ska dock komma hem ikväll också, från Nairobi, och risken finns väl då att man tvingas ta sig en whisky ihop.

Nu sitter jag på Heathrow och kan bittert konstatera att vi inte kommer att dricka av min nyinköpta whisky i alla fall. Jag har nämligen åter konstaterat att det inte är billigare att handla på tax-free när man åker mellan EU-länder. Alltså, en flaska kostar mer i USA än i Sverige, och nästan lika mycket i England som i Sverige. Vad ska gemene man egentligen supa sig full på?

En annan sak jag lade märke till är att man i USA säger att baggage som inte verkar tillhöra någon kommer att förstöras, medan man i England säger att liknande baggage kommer att borttransporteras och eventuellt förstöras. Förmodligen gäller samma procedur i båda länder, men det låter alltid lite mer och lite större när det händer i USA.

Jag är skittrött.

~ av Aktievinst på 17 december, 2001 @ 10:39.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: