9/1-2002

Idag var min första dag på jobbet, i egentlig mening, sedan juluppehållet. Jag var för visso lite nervös över vad chefen skulle säga nu när jag varit borta en dag mer än överrenskommet, men det skulle visa sig vara en helt onödig oro. Chefen hälsade så glatt så, och undrade nästan intresserat hur helgfirandet i Sverige hade varit. Jag har kanske inte berättat det tidigare, men det verkar inte som om man lägger sig i sina kollegors privatliv här på labbet. Jag tror inte någon nånsin har frågat vad jag gjort över en helg, och jag tror aldrig jag kommer att bli hembjuden på middag till min chef. Något som jag kanske ett tag trott då jag fortfarande var en gröngöling på labbet. Nu är jag förvisso fortfarande men gröngöling, och kommer nog att så förbli i ögonen på kollegorna som alla är doktorer, men jag känner mig som något helt annat när jag varje dag kör in på parkeringen. Jag anländer ju trots allt för att utföra värdsliga saker på mitt kontor. Surfa aftonbladet och så vidare.

Skämt åsido, jag fick mitt lönekuvert med en gång. Full lön för hela december. Man får tacka och ta emot. Jag har alltså varit borta i nästan tre veckor medan de allra flesta bara har två veckors semester på ett helt år, och ändå möts jag av ett fullt lönekuvert. De måste tycka synd om gröngölingen.

Dagen fortlöp tyvärr i sämre anda. Som inledning på den nya uppgiften som jag ska få åta mig var jag tvungen att läsa in mig lite på ämnet. Artiklarna jag fick var såklart skrivna på engelska, ett språk jag klarar av. Orden som användes är tillsynes ganska vanliga, även om en hel del är facktermer. Likförbannat fattade jag inte flaska av vad författaren ville förtälja. Så hela dagen har gått åt att tyda hieroglyfer, med undantaget att skriften faktiskt är skriven på ett språk jag kan.

Hur som helst ringe Eva och undrade om vi skulle hitta på något. Hon hade varit ute på Alcatraz, samt sett Fisherman’s Wharf tidigare på dagen, och var nu sugen på att hitta på något mer på kvällen. Jag föreslog att vi skulle gå till Harry Denton’s Star Light Room. En mindre restaurang och nattklubb belägen på takvåningen till Sir Francis Drake, ett hotell mitt intill Union Square här i SF. Jag hade hört att stället skulle ha en otrolig utsikt, och blev därför inte heller påtagligt uphetsad när jag såg att det faktiskt stämde.

Av menyn blev jag snabt varse att det inte serverades stora middagsrätter, utan snarare bara aptitretare. Trots detta ingav prisernas storlek ett visst hopp om något mellanting mellan starter och entree. Både Eva och jag bestämde oss för att beställa var sin Krabkaka ala 14 dollar. Tänk er storleken på två testiklar så förstår ni hur stora krabkakorna var. Det fina i kråksången är i alla fall att de var otroligt goda. De serverades med enbart gaffel, vilket gjorde det hela en aning svårare att äta dem. Kanske för att dryga ut på tiden det skulle ta att slurpa i sig rätten.

Nåja, nattklubben kom igång och jag kände att jag druckit tillräckligt om jag skulle köra hem, varför jag slutade dricka, till skillnad från Eva som fortsatte på ett par öl.

Stället var tydligen ett poppis ställe att döma av antalet människor som tog sig dit. Framåt tolv-slaget var det så mycket folk där att man knappt kunde ta sig till toaletten utan att ge sken av att ha deckat i ett av båsen. Vi bestämde oss så småningom för att bege oss hemmåt, varpå Eva kom på att hon ville se Golden Gate på nära håll innan hon for. Visserligen tyckte jag att klockan var lite mycket, men jag hade svårt att neka henne denna turistattraktion, dessutom hade inte jag heller sett bron efter mörkrets inbrott.

Även om brons mäktighetskänsla nattetid inte kunde jämföra sig med densamma dagtid var det en otrolig upplevelse att stå vid utkiksplatsen, samtidigt som det blåste lätta vindar, och bara blicka ut över bron. Den låg minst sagt i stilla majestät och vaktade den gyllene staden i bakgrunden. Jag har visserligen sett många lampor nattetid från Grizzly Peak i Berkeley, men med bron i framkanten av utsikten fick jag ett helt nytt perspektiv på SF by night.

~ av Aktievinst på 9 januari, 2002 @ 10:41.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: