31/1-2002

Det roligaste som händer på jobbet är inte att jag snart är klar med min ex-jobbs-rapport. Den har jag nämligen inte ens börjat på ännu. Nej, det är snarare att min chef idag sa att han tycker att mitt arbete går framåt och att han är glad över att se att jag tillgodogjort mig många nya kunskaper. Ett litet steg för Nils, och ett ännu mindre steg för mänskligheten. Men vad gör det, jag blir ju glad, och det är väl det som räknas.

Som om inte detta vore nog har Austin haft en jättelektion med mig. Han har verkligen förklarat på ett fullkomligt föredömligt sätt, så att jag till och med förstod, exakt hur den här GRETA-detektorn fungerar, och som en bonus fick jag även lära mig hur den kärnfysiska processen i en reaktor fungerar. Visst kände jag till principen sedan innan, men inte på långa vägar så ingående som jag gör nu.

Har ni nånsin, när ni lärt er något nytt som ni verkligen förstår, tänkt tanken att man hoppas att man ska komma ihåg det resten av livet? Så känner jag massor av gånger, och det händer att jag blir besviken när man märker att vissa saker som man kunde utan och innan, känns nästan främmande bara några månader ellr något år efteråt. Usch, läskigt.

Det är jättetråkigt att tänka på att min tid här snart är ute. Det känns verkligen jättetrist. Jag känner att jag har vuxit massor under tiden jag varit här. Jag vet inte om jag kan påstå att jag har blivit smartare eller intelligentare, nej knappast. Däremot känns det som om jag känner mig själv mycket mer än tidigare. Jag har lärt mig massor från vad jag känner till vad jag vill göra framöver med mitt liv. Vad jag vill se och uppleva innan jag dör. Ännu en gång, i fullvuxen ålder, har jag insett att det går att bege sig till ett helt nytt ställe, där man inte känner en enda person, och från scratch bygga upp ett helt nytt kontaktnät. Dessutom är det fullt möjligt att ha extremt roligt samtidigt som man jobbar häcken av sig.

Trots det tråkiga med att snart behöva åka härifrån, innebär ju samma faktum att den stora resan kommer allt närmare. Den ser jag ju definitivt fram emot.

~ av Aktievinst på 31 januari, 2002 @ 10:50.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: