19/2-2002

Dallas var en besvikelse. Jag vet inte riktigt vad som gick snett, men helt klart är att vi aldrig hittade in i de rätta områdena, detta trots att vi åkte ner till ”Downtown” och ”City Center”. Vi hittade inga affärer, ingen Starbucks, och inga människor. Med vetskapen om att vi var i Dallas så måste vi helt enkelt ha varit på helt fel ställe.

Istället bestämde vi oss för att bege oss till New Orleans där vi skulle partaja så gott vi kunde. Redan i bilen på vägen dit började vi snacka skaldjur och kalla öl.

Vi åkte genom Shreveport, Alexandria, Lafayette och Baton Rouge innan vi slutligen kom fram till New Orleans. Lunch åt vi i Shreveport tillsammans med massor av långtradarchaffisar på en riktig långtradarchaffiskrog. Buffen var väldigt god, och trots att vi tyckte att vi åt mycket var servitrisen av annan mening. Hon tyckte att vi ätit så lite att hon inte hade mage att ta betalt för buffen, istället fick vi betala för enbart soppa och sallad. Snällt va?

När vi slutligen kom fram till New Orleans körde vi lite på måfå in mot centrum av stan, och hittade snabbt skyltar mot ”Frech Quarter”, ett litet fransktinspirerat rutnät av gator som utgör det essentiella i New Orleans. En av alla gator är Bourbon Street som är fullspäckad av pubar, discon, karaeokeställen och strippklubbar.

Tyvärr hittade vi bara de stora och dyra hotellen i detta område, så vi begav oss iställt mot ”Garden District”, där vi hittade ett bra hotell för 50 dollar per skalle. Lite dyrare än vi hade tänkt oss, men väldigt fint.

New Orleans upplevdes som lite varmare och lite mindre fuktigt i jämförelse med Dallas. Vädret, på vägen till New Orleans var knappast det bästa. Regn regn och åter regn gjorde att resan och körningen dit blev både lång och jobbig. Men väl i New Orleans var det mörkt, men regnfritt. Luften var, som jag tidigare nämnt, väldigt ljummen, och man hade inte behövt mer än en t-shirt för att hålla sig tillräckligt varm hela natten lång.

Eftersom vi kommit fram till New Orleans redan strax innan sju på kvällen bestämde vi oss för att skynda oss i ordning för att hinna ta sista gratisbussen från hotellet ner till French Quarters. Dock hade Jocke glömt kameran i bilen, varpå jag snabbt pikade om att han i så fall var tvungen att ansvara för bilnyckeln eftersom jag egentligen inte tänkt ta med mig den ner på stan. Men efter lite eftertanke förklarade jag för Jocke att jag nog behöll nyckeln själv eftersom jag inte fann honom ansvarsfull nog. Detta skulle jag få äta upp duktigt visade det sig så småningom. Nåja, jag stoppade min egen kamera i ena jackfickan och bilnyckeln i den andra.

Väl nere på stan och med siktet inställt på Bourbon Street började vi traska i rätt riktning. Vi blev dock upphållna av irriterande och påträngande skoputsare. En kille flög på Jocke och en annan på mig. Jag insisterade på att jag inte ville ha någon skoputs, och framförallt på mina mockaskor. Härnäst vill killen att jag ska slå vad med honom om att han kan tala om för mig vart jag köpt skorna. ”I know where you got those shoes, and what date”, var hans exakta ord. Jag ville inte slå vad, men om han ville briljera skulle jag inte stå ivägen, utan lät honom tala. Varpå han svarade, ”You got them on your feet today”. Ha ha ha, roligt värre. Jag skrattade lite grann samtidigt som jag insåg att Jocke nu stod lutad mot en vägg och fick sina skor putsade, detta trots att han, liksom jag, tidigare protesterat krafteligen. När det väl skulle betalas ville killen ha fem dollar, vilket jag tyckte var hutlöst dyrt, och så även Jocke, men nåja, det kunde kanske vara värt det för att bli av med honom. Det tyckte nog Jocke också, för han halade fram en femdollarsedel och såg lite besviken ut, dvs ända till killen pekade på först den ena skon, sen den andra, och hävdade att det var fem dollar PER sko som gällde. Ha ha ha, jag skrattade igen, ännu mer när jag sen inser att Jocke faktikst ger honom fem dollar till. Nånting säger mig att Jocke inte kommer att få sina skor putsade nere på stan igen, nånsin.

Vi åt middag på Felix’s Sea Food, gott värre var det. Jocke åt friterade kräftstjärtar och Gumby. Nån form av sopp-gryta med räkor i. Själv åt jag en Jambalay, ungefär som risotto, fast med räkor och kyckling i. Märklig kombination, jag vet, men väldigt gott var det.

Efter middagen började vi partaja enligt plan, och partajande blev det. Många öl, många uppvisade kvinnorbröst, och många krogar senare hade vi träffat Keith, som visade oss till en liten men jättemysig pianobar där en 70-årig man spelade och sjöng för de få gästerna som var kvar.

Till skillnad från Kalifornien får man i New Orleans gå ut på gatan med sin drink, vilket gör att det nästan är mer fart och fläkt utanför krogarna. Trots att Mardi Gras tagit slut precis en vecka innan vi kom dit levde atmosfären kvar. Där var fullpackat av folk, och massor av tjejer som gärna visade brösten i utbyte mot olika fina halsband. Ju finare, och större halsbanden var, desto mer hud visades det. En tjej tog av sig både byxor och underbyxor i utbyte för ett enormt halsband.

Så här i efterhand måste jag säga att New Orleans var ett superställe när det kommer till att partaja.

Nåja, kvällen tog inte slut vid pianobaren. Vi trodde att kvällen var slut och hade börjat bege oss hemmåt. Fortfarande spankulerandes på Bourbon Street träffade vi Trisha och Tony. Hon var lärare från Pennsylvania och han var tydligen hennes homosexuella kompis. Det låter lite märkligt och det var lite märkligt. Jag förstod aldrig hur de kände varann, men de var i alla fall väldigt trevliga. Tillsammans med dem gick vi på ytterligare ett par klubbar innan det var dags att gå hem. Klockan var nu ca tre på morgonen.

På det stora hela hade jag en superkväll. Det var verkligen fullt ös och dessutom roligt precis hela tiden.

Åkt vägsträcka dag 4: 619 miles. Åkt vägsträcka totalt: 2556 miles.

~ av Aktievinst på 19 februari, 2002 @ 10:57.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: