22/2-2002

Kennedy Space Center var helt otroligt. Jocke och jag såg till att vara där precis efter nio då de öppnade för att vara säkra på att hinna med så mycket som möjligt.

Förutom diverse IMAX-föreställningar och 3D-shower fick vi ta en skyttelbuss ut på det stora området. Först åkte vi till ett ställe som gav en vidare vy över hur avfyrningsramperna såg ut. Där fanns ett torn som man kunde klättra upp i för att få bättre utsikt. Innan man klättrade upp i tornet fick man gå igenom ett litet museum där de visade upp hur de praktiska detaljerna kring en avfyrning gick till. Alla avfyrningar sker tydligen från LC39, vilket för oss dödliga betyder Launch Complex 39.

Därnäst åkte bussen vidare till en stor hangar där de hade en äkta Saturn-raket. Jag kommer förstås inte ihåg exakt vad en sådan raket användes till, men det var inte en sådan med en rymdskyttel likt ett flygplan. Saturnraketen var helt enorm. Hur jag än vred på mig kunde jag inte klämma in hela raketen på ett och samma kort.

I samma lokal åt vi varsin hamburgare för 10 dollar, då fick man inte ens ketchup, gurkor eller senap på burgaren, detta mot alla odds då burgarfan till och med hette deluxe….

Hur som helst var det väldigt intressant, och lärorikt. Efter att ha tillbringat ännu mer tid på stället tog vi bussen tillbaka till huvudbyggnaden, såg en IMAX-film till, för att sedan åka vidare. Vi skulle ju till Miami idag.

Yeshi hade snackat om Miami och nämnt lite gatnamn som vi höll utkik efter. Strax innan vi kom fram till Miami åt vi hamburgare igen, dock på Wendys.

Vi for i princip igenom hela Miami utan att hitta gatorna som Yeshi nämnt för oss, och när t.o.m. I95 tog slut och övergick till US1 kändes det som om vi kanske åkt lite för långt söderut. Men istället för att jaga rätt på gatorna bestämde vi oss för att ta in på Terrace Inn, där vi sov en natt utan att nyttja poolen de hade.

~ av Aktievinst på 22 februari, 2002 @ 10:58.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: