23/2-2002

Idag ringde vi till Katarina innan vi åkte från hotellet. Vi fick då reda på att vi skulle ha kört av mot Miami Beach istället för att köra genom hela Miami på motorvägen. Då skulle vi komma över broarna, se de stora kryssningsfartygen, och mer eller mindre komma rätt på de gator som Yeshi sedan tidigare berättat om.

Har jag presenterat Katarina må tro? Kanske inte. Det är i alla fall en av Yeshis vänner som hon lärde känna under ett sjukhusbesök den tiden då hon själv bodde i Miami. Katarina är alltså sjuksköterska. Sedan tidigare, då jag och Jimmy for genom LA på vägen upp från Mexico, hade jag pratat med Katarina över telefon och berättat att vi skulle komma över till Miami så småningom. Hon lät väldigt glad och positiv över att jag ville ringa henne då vi kom fram och eventuellt få lite insidertips över vad man kunde tänkas hitta på i Miami. Så efter att ha fått numret av Yeshi ringde jag alltså till Katarina.

Det visade sig att Katarina fyllde år, och att hon och några vänner till henne skulle fira henne på Nicki Beach, ett ställe som även Yeshi insisterade på att vi skulle se medan vi var i Miami, och absolut på en söndag. Märkligt nog var det just en söndag som Katarina och hennes tjejkompisar skulle gå dit. Det var absolut inget problem att vi skulle följa med dem dit, men eftersom de skulle äta födelsemiddag så skulle vi kunna göra sällskap dit, låta dem fira och äta i lugn och ro, för att sedan sluta upp senare på kvällen igen. En mycket god idee tyckte jag.

För att återgå till telefonsamtalet med Katarina så upplyste hon oss om att det skulle finnas en rad hotell på Washington, Collins eller Ocean Drive, även om det skulle vara lite dyrare hotell än de motell vi bott på längs vägen. Men det kunde ju kvitta, vi var ju tvungna att bo någon stans.

När vi kört enligt vägbeskrivning kom vi mycket riktigt rakt på Collins, som även var en av de gator Yeshi nämnt. Av den anledningen svängde vi av och började leta hotell, för att snabbt inse att gatan kryllade av små charmiga hotell. Jocke och jag turades om att hoppa ut och fråga om priserna, och insåg snart att det sannerligen var lite dyrare än vi tidigare behöv betala. Men till slut hittade vi även ett internetcafee som vi bestämde att vi skulle gå in på för att mejla oroliga föräldrar och vänner.

Allt som vi satt där och jag höll på bli färdig kom jag på att jag ju kunde kolla priser på hotell på internet istället för att springa omkring som en dåre. Det skulle ju vara både enklare och billigare. Jocke är kanske inte den som orkar lägga ner allt för mycket tid för att fixa billigt boende, medan jag tyckte att just den punkten var ganska viktig eftersom vi nu skulle bo på samma ställa fyra nätter i rad. Så medan Jocke surfade letade jag reda på billiga och prisvärda hotell, för att sedan be honom sitta kvar medan jag själv sprang en runda och kollade på de hotell jag antecknat som rimliga alternativ. En halvtimme timme senare hade jag hittat stället vi skulle bo på. För att inte krångla till saker hade jag redan betalat för rummet också. Lite nervös för vad Jocke skulle tycka om vårt billigaste boende hittills berättade jag för honom vart vi skulle bo, och han verkade rent av väldigt glad över att det inte behövde bli så dyrt. När det visade sig att rummet dessutom var precis lika fint som alla andra rum vi bott i kändes de 59 dollar plus skatt, som dubbelrummet kostade, som väl investerade pengar.

Efter att ha installerat oss på rummet begav vi oss mot beachen. Tyvärr var det inte så fint väder, vilket kanske också var anledningen till att Jocke valde att gå ner i tjocka jeans och finskor…. Nåja, stranden såg inte allt för upphetsande ut där den låg nästan helt öde på människor, så vi gick till ett cafee precis i närheten som vi gått förbi på vägen till stranden. Cafeet hette nåt i stil med Caffee Cardozo och dem serverade verkligen det mesta. Jag beställde en god sallad och Jocke åt sin livs största kalkon sandwich med mängder av pommes. Men den lille kycklingen orkade förstås inte äta upp allt. Han såg dessutom halv ihjälskrämd ut när tallriken kom in…

Eftersom det trots allt var lördag bestämde vi oss för att sänka ett par öl för att sedan svida om och åter gå ner på beachpromenaden. Sagt och gjort, VI åt ingen mer middag. Däremot åt jag middag. Denna gång på en restaurang strax längre ner på Ocean Drive, Clevelander. Eftersom vi sedan inte visste vart vi skulle gå gick stannade vi på stället som mer såg ut som en nattklubb än en restaurang. Tydligen var Clevelanders ett formerly coolt ställe, och mer ute än inne nu för tiden. Men det visste ju inte vi. Vi gick in och hade kul. Efter ett tag fick vi för oss att vi skulle prova ett ställe som Katarina sagt var bra, Opium Garden.

Killarna före oss i kön kom inte in eftersom de var för taskigt klädda. Men Jocke och jag var välklädda varför jag lutade mig fram och sa till dörrvakten att vi minsann gärna ville komma in och att vi var välklädda. Men svaret jag fick var att man var tvungen att ha kvinligt sällskap med sig in. Så det gick minsann inte heller. Istället tog vi oss till Wet Willies som Yeshi rekomenderat pga deras goda isdrinkar. Dock visade det sig att isdrinkarna vare sig var goda eller snälla mot hjärnan. Nu pratar jag inte om alkoholen i dessa isiga milkshakes, utan om deras kyla. Vareviga gång jag försökte sörpla i mig en liten smutt fick jag en sjuhelvetes brainfreeze som vägrade släppa. Ett tag var jag bra nära på att ge upp och slänga drinken i huvet på nån som gick på gatan uder balkongen.

Efter Wet Willies bestämde vi oss helt sonika för att gå tillbaka till Clevelanders, där vi i alla fall var coola nog för att få komma in. Vi dansade inget, men drack desto mer och diskuterade djupa samtalsämnen. Där slutade vi också vår kväll.

~ av Aktievinst på 23 februari, 2002 @ 10:59.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: