Fre, Jan 28, Addis Ababa

Hej hej, då satt man här framför tangentbordet igen. Egentligen hade jag inte tänkt skriva så mycket i dagboksväg under denna resa då det är betydligt svårare att komma över en bra internetanslutning här i jämförelse med hur det var i Thailand och Kambodja.

Resan hit gick i varje fall enligt planerna. Visserligen fick vi åka en rejält skruttig kärra tillhörandes Ethiopian Airlines, men på det stora hela var det okej. Dagen innan avresan var då betydligt mer stressad. Inte nog med att jag ville avsluta lite påbörjade saker på jobbet, jag hade även saker att inhandla åt vänner och familj i Afrika. Dessutom var jag tvungen att förbereda ett föredrag om PET för Rotary också.

Samma dag som vi åkte hann jag alltså med att först avverka föredraget, sedan åka hem och hämta upp både Martina och styvmor, som skulle till Arlanda för att möta upp en bekant som kommit med samma plan som vi senare skulle resa med.

Eftersom det var ett dagflyg har vi inte drabbats av någon vidare jet lag. Den stora befrielsen från den långa resan var att vi var tvungna att skruva fram tiden två timmar, och inte en timme som vi gjort.

Väl framme i Addis Ababa kom en chaufför som arbetar för min pappa till flygplatsen och mötte upp oss. Klockan var nu en bra bit över midnatt så vi var båda tacksamma för att vi hade denna möjlighet att bli upplockade. Visserligen fick vi vänta ytterligare en halvtimme på ett par danskar som, till skillnad från oss, inte hade löst visum i hemlandet, utan nu fått stå och köa en halvtimme för att få det på plats. Nåja, efter lite om och med bar det iväg till ett hotell alldeles i närheten som inte liknade mycket för världen. Eftersom vi var rejält trötta och bara ville sova spelade det inte så stor roll.

Priserna här är betyligt högre än i Asien. I Addis bodde vi med samma standard som i Asien, men till ett pris som var ca fyra gånger så högt.

~ av Aktievinst på 28 januari, 2005 @ 09:09.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: