Näst sista dagen i Kathmandu

Det sista jag gjorde innan jag lämnade Pokhara var att gå förbi både affären Thang La, där jag träffat och lärt känna affärsinnehavaran och även köpte mina souvernirer, samt sa hejdå till Hem Jeung, vår bärare. Hem Jeung var mycket rörd över att behöva säga hejdå, och det värmde. På lite halvknackig engelska sa han, ”I am very happy…”. Förmodligen menade han att han var glad över att ha lärt känna oss. Med tanke att han är så snäll och vänlig, och inte minst för att han någon dag tidigare visat stor tillgivenhet genom att köpa en nepalimössa åt mig, måste jag erkänna att jag känner detsamma för honom. Jag misstänker att detta är en kille som jag kommer att ha viss kontakt med, och återvänder jag någon dag lär jag ta reda på hur han har det.

På flygplatsen hade jag så mycket marginal att jag inte ens fick checka in direkt. Istället fick jag stå och vänta som ett fån, trots att de som satt vid disken inte hade ett smack att göra. Och för att späda på den redan irriterade stämningen var planet över två timmar försenat pga förseningar i Kathmandu.

Innan kvällen var slut lyckades jag i alla fall göra lite research på de rismått som pappa vill att jag köper medan jag är här, samt ta en massa kort på templen vid Kathmandu Durbar Square vid solnedgång.

På kvällen gick vi ut och åt med kanadickerna vi lärt känna, och döm om min förvåning om de även stämt träff med samma irländare som jag stött på tidigare under trekkingen…

~ av Aktievinst på 29 mars, 2006 @ 09:21.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: