Resan till Honolulu

Jösses vilken lång resa det blev för att ta sig till Honolulu. Det började med en 9-timmars flight till Chicago, från Arlanda, sedan vidare med en 5-timmars flight till San Fransisco, för att avslutas med en 5-timmars flight till Honolulu. Däremellan var det förstås byten av plan med väntetider och allt vad det innebär.

 För att göra resan ännu drygare höll jag inte ens på att komma in i USA. Vid ”immigrations” frågade vakten mig när jag var i USA senast. Då jag svarade aningen svävande att jag inte var helt säker, men att det förmodligen var någon gång förra året då jag brukar åka till USA lite då och då. Vakten, som såg aningen uppgiven ut av mitt svar sa att det minsann inte alls var förra året, utan så sent om i februari i år. Vid det här laget började det snurra rejält mellan mina hjärnceller som febrilt försökte komma på vad tusan det var jag gjorde här i februari. Utan att komma på vad det var jag gjorde ryckte jag uppgivet på axlarna och sa att jag faktiskt inte kommer ihåg. Vakten, som blev föga imponerad bara glodde på mig, minst 15 sekunder, innan han sa att det var den 27.e februari och att jag hade landat i New Jersey, utanför NY. Den nya ledtråden till trots stod jag där som ett fån och visste varken ut eller in… och vakten bara satt och glodde… Till slut kom jag på vad det var jag gjorde, men vid det laget hade jag tydligen förbrukat hela mitt förtroende, om jag nu någonsin haft ett, varför jag fick vissa dokumentation på konferensen jag skulle till samt visitkort. Vakten såg aningen tvivelaktig ut i sin min då jag förklarade att Karolinska Institutet minsann var en organisation där man bedrev medicinsk forskning på mycket hög nivå.

 Efter att till slut ha blivit insläppt hade nästan alla 90 minuter jag haft i marginal vid denna mellanlandning förbukats. Som en vessla trängde jag mig mellan alla som kom i min väg under de intensiva löparsteg som närmast följde. Visserligen hade jag redan gett upp hoppet att hinna med flighten till San Fransisco, men skam den som ger sig utan fight. Väl framme vid gaten hade det tjocka bandet redan hängts för, men inte mer än att det gick att lyfta för den sista passageraren. När jag väl kom ombord planet flåsade jag som en gris vilket säkert inte gjorde gubbem som fick sitta bredvid mig ett dugg nöjdare med sin biljett.

I SFO gick det både smidigare och bättre. Här kom vi till en gate varpå min nästa flight gick från gaten bredvid. På planet till Honolulu hamnade jag bredvid en fransyska vid namn Melanie Leblond. Melanie var en backpacker av det slag jag alltid önskat att jag hade mod nog att göra, dvs en sån som är borta i inte bara några veckor i stöteten, utan snarare månader eller år. Under de fem timmar som följde fick jag en intressant bild av hur livet i t.ex. Filipinerna kan te sig om man väljer att inte bo i en storstad som Manilla. Det visade sig att Melanie skulle studera engelska i Hawaii i tre månader. Då hon varit här tidigare var det lätt att förstå varför hon valt Hawaii framför det betydligt närmare grannlandet England.

Efter att ha rest i nära nog 25 timmar kom jag äntligen fram till konferenshotellet. Som av en skänk från ovan gick konferensen detta år av stapeln på fina Hilton, mitt på Waikiki Beach. Jag skulle tydligen bo på våning 29, vilket lät väldigt fint då det tydligen var ett hög hus med 31 våningar. Brukligt är ju att de finaste rummen ligger högst upp, vilket nog också var fallet här på Hilton. Jag höll bokstavligen på att tappa andan när jag såg vilken utsikt jag hade från balkongen på rummet. Med tanke på hur fin utsikten över stranden och alla tända skyskrapor var mitt i natten kunde jag bara ana hur majestätiskt det skulle se ut följande morgon i dagsljus.

Somna, det gjorde jag ganska snabbt.

~ av Aktievinst på 6 november, 2007 @ 06:20.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: