Sista dagen, lördag

Efter att ha varit på konferens nästan halva dagen mötte jag upp med Melanie som också ville ut och besöka Pearl Harbor. Då hon bodde på ett hostel i närheten passade det bra att ta en skyttelbuss från Hilton.

Pearl Harbor såg inte särskilt mycket ut för synen, men när man väl satt sig in i historien om de över 2400 personerna som miste sina liv den morgonen, söndagen den 7:e december 1941 klockan 07:55, var det andra intryck som präglade djupare spår i sinnet. Japanernas plan hade synts två minuter tidigare vid horisonten, klockan 07:53, men då hade det varit för sent för att hinna förbereda försvaret. Ombord på USS Arizona dog 1177 soldater. De flesta av dessa ligger än i dag begravda i sitt skepp på botten av Pearl Harbor, en gravplats som de nostalgiska jenkarna valt att bygga en minnesplats över, en plats som vi faktiskt åkte ut till med båt.

Efter besöket på Pearl Harbor åkte vi tillbaka till Waikiki beach för att sola och bada lite. Ännu senare tog vi oss in till den stora shoppinggatan i Honolulu, Walakaua Avenue, där de mest lyxuösa butiker trängdes sida vid sida. Där fanns precis varenda känd fransk kläddesigner, vartenda surfingmärke man kan tänka sig och en massa, massa, mer. Själv passade jag på att köpa mig ett par Oakley solglasögon, ett par quicksilver shorts, tre stycken RipCurl T-shirts och lite annat smått och gott.

På kvällen gick vi ut och åt lite mat och mötte till slut upp med Jarkko och hans vän från PET-gruppen i Finland.

~ av Aktievinst på 6 november, 2007 @ 06:37.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: