Superman

Det blev ingen elefanttrekking som vi tänkt från början. Då tom Fritidsresors guide avrådde oss från denna aktivitet, i och med att det är nästan tre timmars bilresa enkel väg, kändes det lite onödigt att ändå ge sig av dit. Istället spenderade vi början av dagen med att ta reda på så mycket om diamanter och den affären vi köpt diamanten i. För visso hade vi köpt ringen igår, men bara lagt en mindre handpenning medan vi väntade till idag på att få den graverad med datum. Under dagen passade vi alltså på att försäkra oss om att det går att lita på denna affär, vilket det tydligen går. Dock passade vi likväl på att besöka, vad de själva kallar, världens största juvelerarbutik, Gems Gallery, i Phuket. De finns tydligen på flera ställen över hela Thailand. Om de är världens största eller inte är svårt att säga, dock kan vi intyga att de är gigantiska. De hämtar och skjutsar tillbaka folk gratis från hotellet, de har en enorm byggnad där mer än hälften är tillägnad guld och ädelstenar och den andra, nästan lika stora delen, tillägnats silversmycken och andra något billigare ädelstenar. Vi hittade dock ingen ring som var bättre än den vi redan ”bokat”.

 

Istället åkte vi tillbaka till Central Festival Plaza (Phuket’s NK och där vi köpt ringen) och strosade omkring bland butikerna medan vi väntade på att klockan skulle bli 18 (vilket var då ringen skulle vara klar att hämtas). En affär vi varit inne i dagen innan, men inte köpt något i, var en sportaffär med en hel del reor. Det som är kul i detta plaza är att allt verkligen är (eller känns som) helt äkta, medan priserna är ganska mycket bättre än i Sverige. Det finns t.ex. en iMac-affär som säljer allt från Mac-datorer, t.ex. Mac Air Book, till iPods och som jag starkt tvivlar på kan vara fejk. Även kvaliteten på kläder och skor känns på tok för bra för att vara fejk. Här finns t.ex. en utomordentligt välsorterad golfavdelning där jag i dag provade en hel uppsättning drivers. Jag behöver ju en ny driver i och med att den jag har nyss blivit otillåten att tävla med. Här finns samma drivers som hemma, men betydligt billigare. Mycket av grejorna ligger ca 25-50% under de svenska priserna. Under tiden att jag provade lite olika drivers i en golfsimulator flockades alla anställda kring simulatorn. De var enormt imponerade över hur långt jag kunde slå. Några kallade mig för, ”superman” och jag hörde någon annan viska, ”professional”. I ärlighetens namn var hela spektaklet lite kul och jag gjorde mig ingen större brådska att välja ut en driver. Den jag tillslut valde kostade 1600 kr. Detta var den driver jag slog bäst med och jag tror att samma driver kostar 2999 kr på Dormy. Vidare köpte jag också ett par grymt coola golfskor med en väldigt annorlunda snörning. Det är inga skosnören, som på vanliga skor, utan en rund ratt baktill som man vrider på, varpå en nylånlina dras åt framtill. Det är dessutom extremt lätt att komma ur skon, bara till att dra i ratten och stiga ur.

 

Som om denna shopping inte vore nog köpte jag även på mig två termos-muggar från Starbucks. Något som kommer väl till hands nu när jag snart ska bli ”latte-farsa”.

 

Efter att slutligen ha hämtat ut ringen åkte vi tillbaka till hotellet och gick sedan ut och åt middag. Idag ville inte Mia äta thai-mat, varför vi gick till en ”svensk” restaurang. Menyerna var på svenska och de serverade allt som svenskar brukar vilja ha, t.ex. köttbullar och spaghetti bolognese, varav Mia beställde det sistnämnda och skyllde på krypet. Hon säger att, ”Vad krypet wants, krypet får”… Själv åt jag en av de få thairätterna de hade.

 

Efter middagen bokade vi ytterligare en dyktur. Denna gång blir det två dyk  ute vid Phi Phi-öarna. Det är en lång båttur ut dit, men vi hoppas att det skall vara mödan värt i form av rikt fiskliv.

~ av Aktievinst på 6 juni, 2008 @ 15:32.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: