Hos barnmorskan, v30

Officiellt var det alltså vecka 30 igår när vi var hos barnmorskan, däremot räknar vi det som just i ingången till v31. För denna vecka låter ”growingpeople.se” oss veta att barnet är ca 42 cm långt och väger någonstans kring 1800g, mao en relativt stor krabat, eller som Mia uttryckte det, ”Vår bebis är stor nu…”.

Barnmorskan, som heter Helena (om nu detta inte har nämnts tidigare), intruerade oss i hur vi enklast går till väga för att känna barnets huvud. Det kändes lite som om Mia nådde insikter som i det närmaste kan liknas vid en ”aha-känsla”. Jag trodde vi hade känt huvudet tidigare, men förmodligen var det väl stjärten som var där… vem vet. Storyn om näsan och det pekande fingret gör sig påmind. Barnet har i alla fall lagt sig relativt mycket till rätta och skall, förhoppningsvis, snart fixera sig i bäckenringen. Något som Mia förstås längtar till med tanke att det blir betydligt lättare att andas då samt så lär väl en del av illamåendet släppa samtidigt som barnet pressar mindre på magsäcken.

På tal om magsäcken så nämnde Helena en del bra tips för hur man kan reta barnet om man skulle vara orolig för att något gått snett, t.ex. om barnet slutar sparka etc. Då ska man dricka mycket iskallt vatten. Detta får förmodligen både magsäck och mage/tarmar att svalna rätt rejält. Om bebisen ligger i kontakt med magsäcken eller tarmarna är det lätt att förstå om den blir lite uppretad… Nåja, bra tips, tack Helena!!

Helena förtjänar nästan ett eget kapitel. Jag är själv enormt glad över att vi fått denna trevliga 4-barnsmamma till barnmorska. Inte för att det känns som ett krav att de helst bör ha barn själva, utan bara för att hon är så lugn och superharmonisk. Jag har svårt att se henne som klient hos vår stressexpert. Hon har en förunderlig min som får den mest vältränade retorikern att dra på smilbandet. Ingen kan se ut som ett frågetecken så bra som Helena, och ändå förmedlar hon intrycket av att hon förstått precis allt. Kanske är det just den kombinationen, tillsammans med lätt neurotiskt tuggummituggande, som gör helheten.

Spelade in en del av samtalet då magen skulle mätas samt krypets hjärta/puls avlyssnas. Kändes roligt att ha kvar. Hopps det kan bevaras. Hjärtpulsen varierad mellan 126 och 155 bpm. Magen växer helt enligt normalkurvan, men strax under densamma.

Förutom att dricka kallt vatten är det nu läge att sätta sig in i föräldraledigheten samt den ersättning man får. F-kassan, here we come på kurs hos dig. Djungel, snår, trix… jag har på känn att dem kommer att försöka blåsa oss så långt det är möjligt. Här gäller det att vara vaken och lyssna på vad de säger. Spetsa örat!

Kul, känner mig glad. Sov inte mycket, blir trött ikväll. Har en låt på hjärnan. Stackars krypet… indoktrinerad liten bebis. Shit vad skoj. Säger bara det, Eliza Gilkyson med låter Borderine. Stackars krypet, indoktrinerat litet kryp.

Från nästa vecka känner krypet igen sagor och musik den hört i magen. Alla sinnen är utvecklade. Vi kan skoja, ladda, utnyttja detta. Får se vad vi kommer på för något kul :o).

~ av Aktievinst på 12 september, 2008 @ 10:58.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: