Första dagarna på BB

De här första dagarna med Leonie har varit helt makalösa. Det är något alldeles speciellt med att bli pappa. En känsla som jag nu förstår att man bara kan dela med andra fäder. Så gott som omedelbart infinner sig en stolthet över allt annat. Varenda klysha man någonsin hört vad gäller barn och deras föräldrar känns helt plötsligt som sanningar. All annan kärlek, genom alla levnads år, har man fått kämpa sig till. Men med barn, med Leonie, är det ovillkorlig kärlek från första sekund. Och som om det överhuvudtaget verkligen skulle vara möjligt blir det också bara starkare och starkare för varje dag som går…

Den första morgonen jag vaknade var en fröjd. Det spelade ingen roll att man sovit mindre än 4 timmar. Det var belöning nog att se Leoni sovandes bredvid mitt bröst i sängen…

Hip-Hop-tjejenSå snart vi kommit på fötter hade Helena börjat jobba igen. Hon hade inte varit med under slutfasen av förlossningen igår, utan passade nu på att komma förbi för att hälsa på både oss och Leoni. Jag minns alldeles särskilt vilket fint namn hon tyckte att Leoni var. Detta är förövrigt något som alla vi pratat med påpekar. Själv har jag tyckt att det var perfekt från första gången Mia nämnde det, och för varje dag som går känns det bara bättre och bättre. Allra härligast är det att höra andra säga det. Det är ett otroligt vackert namn. Helena hann också med att tillverka den fina hip-hop-mössa som Leonie har på bilderna och som för övrigt är tillverkad av en operationsstrumpa.

Vad gäller namnet skall det också tilläggas att hon fått namnet Ingela efter Mormor och Linnaea efter Carl Von Linné, återigen ett vetenskapligt anknutet namn.

Då vi födde i november var det relativt lugnt vad gäller barnafödandet, vilket resulterade i att vi inte behövda brådska hem från BB. Snarare var det så att vi fick lite väl mycket tid på oss, nästan så mycket att vi mer eller mindre längtade hem efter några dagar. Nja, kanske inte riktigt, men nästan. Samtidigt kändes det otroligt skönt att ha dygnet-runt-service om något skulle hända, samt att vi hade alla  måltider lagade och serverade. Nästan som på hotell alltså. Visserligen kostade det ca 350 kr/natten för mig medan det var gratis för Mia. Men det var sannerligen värt varenda krona.

Efter ett par dagar blev vi flyttade från Team 2 där vi födde till eftervården på Team 3, rum 301. Under tiden på Team 3 blev vi framförallt väldigt väl omhändertagna av barnmorskorna Maria och Sussie. Sussie har vi även fått prata med flertalet gånger per telefon sedan vi kom hem och haft ytterligare frågor. 

Med så gott om tid på dagarna hann jag med att prova en form av bärsjal som de rekommenderade. Detta är förmodligen Baby Björn-selens största konkurrent. Enligt Södra BB skulle sjalen ge ännu närmare kontakt med bebisen samt vara mer ergonomisk för ryggen. Numer, då vi har både och hemma, kan vi konstatera att sjalen må ge en något närmare och naturligare kontakt medan Baby Björnen håller en betydligt hälsosammare form på bebisen, och den som bär för den delen.

~ av Aktievinst på 22 november, 2008 @ 00:20.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: