Nyårsafton hos Gabriel och Ingrid

Nyårsafton firade vi hos Gabriel, Ingrid och Tove, tillsammans med även Mats, Jenny och Emma. Gabriel och Ingrid hade styrt upp middagen med en förrätt, salladsblad med äpple och grönmögelost, en huvudrätt, fläskfilé med vildris och grönsaker, samt avslutningen, hemmagjord chokladglass.

Förutom en capriña, gjord på bland annat hemsmugglat pudersocker från Brasilien, smuttades det på en 18-årig Caol Ila från Islay.

Lilla Leonie var glad nästan hela tiden och lät oss fira tolvslaget med både champagne och traditionsenlig cigarr. Av fyrverkerierna, som kunde beskådas från balkongen på Döbelnsgatan 48, togs inte mycket notis från varken Leonie eller Sammy.

Förra året, liksom åren innan, förvägrade jag mig själv möjligheten till nyårslöften. Dock hade jag vid årets slut ändå slutat snusa. Med undantag för en semesterdosa snus som slank ner i augustitid var således min oavsliktliga satsning relativt lyckad. Relativ i bemärkelsen att jag ju slutade snusa, men på bekostnad av att gå upp en hel del i vikt. I ärlighetens namn är det inte bara snusets fel. Stor orsak till den markanta uppgången har

förstås avsaknaden, eller snarare den sparsmakade mängden, av intensiv och hård träning varit. Slutligen undrar ni väl hur mycket vikt vi pratar om? I normala fall då jag är som mest vältränad och som mest påhängd av muskler ligger vikten på mellan 75-76 kg. Den första januari 2009, efter över ett års träningsuppehåll, vägde jag in mig på 85,9 kg. Därmed skall vikten under 2009 ner med minst 10 kg = 13%. Betänker man sedan att det är hårdträning och därmed muskeltillväxt som skall ligga till grund för detta så är det i runda slängar 12-14 kg fett som skall bort från kroppen.

I motsats till vanliga nyårsaftnar blev det ingen extrem uppesittarkväll med nattsudd, vickning och flumsnack, som det annars brukar bli, utan istället for vi hem strax efter 01:00.

~ av Aktievinst på 1 januari, 2009 @ 01:01.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: