16 tunga pass senare

I ärlighetens namn är jag nästan själv förvånad över hur bra det har gått med min ambition att vara/äta/dricka och nästan andas nyttigt. Min vana trogen har jag haft ambitionen att gå in för uppgiften till 100 procent, vilket också givit resultat. Anledningen till att jag över huvudtaget gått upp så mycket i vikt kan tillskrivas en rad rörliga fakttorer. Men men alla kan sammanfattas av att: mitt intag av kalorier har eskalerats i ett skenande tempo till följd av att jag har slutat träna, slutat snusa och bokstavligen tryckt i mig enorma mängder godis. Men nu är det slut på det!

Det har nu gått 16 dagar sedan jag bestämde mig för att gå ner i vikt och jag har inte avvikit från min bana en enda gång, trots att det ligger en lakritspuck i frysen och bara väntar på mig. Förvisso skulle jag ljuga om jag så att jag inte var sugen på den. Det har funnits tillfällen då jag tänkt att jag skulle kunna skylla på Sammy om glassen försvann, men så enkelt är det ju inte. Om bara Sammy hade varit 5 gånger så stor och kunnat öppna frysdörren…, då hade lögnen kunnat gå vägen. Skämt åsido, jag gör det för min egen skull och vore det inte för det skulle både motivationen och ambitionsnivån vara en helt annan.

Min nya livsstil har inneburit att jag äter så nyttigt och varierat som jag kan och förmår. Jag strävar efter ett något förminskat intag av kolhydrater, äter inget godis, dricker ingen alkohol (med undantag från whisky som ju inte är alkohol utan just whisky), samt extremt tung och framförallt fokuserad träning. Målet är att träna varje dag, och det är också precis vad jag gjort. Otroligt nog har jag faktiskt tränat varenda dag hittills. Trots att jag tränat hårt tidigare kan jag inte ens minnas när jag lyckades träna 16 pass på raken utan att missa en enda dag. Framgång föder framgång och det blir således bara lättare och lättare att låta lakritspucken frysa inne.

En av de mest omedelbara effekterna jag känner av är att smaken för sött blivit markant förbättrad. Som sig bör smakar mango och majs extremt sött. Blotta tanken på sötsaker får det att vattnas i munnen. Bilden visar ett exempel på hur en förrätt, ett mellanmål eller en efterrätt idag kan se ut. Förvisso är mango en väldigt söt frukt, men i förhållande till allt raffinerat socker man annars stoppar i sig är det knappt värt att nämnas. Som variation kan även avocado med räker rekommenderas.

Att jag redan har gått ner i vikt råder det inga tvivel om. Hur mycket!? Det avslöjar jag inte ännu… Faktum är att jag inte vet. Min nuvarande träningsmodell låter mig inte använda vikten som ett tillförlitligt mätmedium, utan snarare är det spegel och huvud som får avgöra graden av framgång. Jag vill inte heller väga mig för ofta då jag vill se detta som en långsiktig satsning snarare än en snabb mumbo-jumbo-modell. Här pratar vi om att ändra livsstil, och i mitt fall att återfå livsstilen.

~ av Aktievinst på 16 januari, 2009 @ 09:03.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: