Personlighet

Det märks tydligt nu att Leonie’s personlighet håller på att formas. Hon är nyfiken, tittar och följer. Hon har en ganska bestämd uppfattning om vad hon gillar och vad hon inte gillar. Gillar hon inte läget så får omgivningen veta det, med besked.

Det börjar bli mycket lättare att locka fram skratt hos henne också. Man märker att hon tycker om repetitiva saker som hon känner igen, både audio och visuella stimuli. Det kan t.ex. vara när jag sjunger Imse Vimse Spindel. Den börjar hon känna igen och det är ofta som hon skrattar alldeles extra mycket när hon hör den. Hon kan också visa sin stora glädje bara av att se mig på mornarna eller då jag kommer hem från jobbet. Just nu sover jag ju i det rosa rummet varför hon inte ser mig på några timmar medan hon sover.

På mornarna är hon på ett alldeles strålande humör och kan ligga och filosofiera för sig själv ganska länge. Nytt är också att hon har börjat jollra, eller åtminstone ge ifrån sig ljud som är allt annat än gutturala. Det låter nästan som om hon försöker säga något. I och med att hon kan göra olika ljud kan man lättare förstå henne, eller åtminstone gissa vad hon vill.

Numer tycker jag mig märka att hon sover allt bättre på nätterna. Inte på dagarna, men då hon somnar för natten. Visserligen är det andra bekymmer som råder istället. T.ex. kan hon vara väldigt jobbig då hon är trött och således precis innan hon somnar. Hon kan gallskrika tills hon bli nästan blå för att sedan tvärsomna.

Igår somnade hon och vaknade utan att vare sig mamma eller pappa var i rummet, varpå ett fullständigt panikartat tjut utbröt. Det är onekligen så att hon blir väldigt rädd av att vakna och inte riktigt veta var hon är. Det hjälpte inte heller att jag plockade upp henne och vyschade henne i flera minuter, nej, mamma ska det va!

~ av Aktievinst på 23 februari, 2009 @ 13:58.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: