Golf i Kenya

Jag vaknade tidigt idag. Förmodligen som ett resultat av den biologiska klockan som är inställd på 06:00 svensk tid, vilket motsvarar 08:00 kenyansk tid. Uppe med tuppen var det bara att traska iväg till hotellet och käka lite frukost. Vad passar bättre till frukost än färskt tillagad fruktsallad där ingredienserna är uppskurna på beställning. Fint ska det vara och gott är det. Kenyansk frukt är bland det godaste som finns. Kanske gäller det all form av färsk och söt frukt. För egen del blev det främst mango, papaya och honumgsmelon. Därefter fortsatte frukostbuffén med omelett, korv, bacon, juicer och kaffe. Man kan tro att kaffet ska vara gott, men det smakar blä.

Vid frukostbordet mötte jag både Bohlinarna och Jonssons, samt ytterligare svenskar som hette Marika, Anne, Mats, Johnny och Leif. De var alla vänner till Jonssons och några av dem hade varit med sedan några år tillbaka, även om de missat just förra året då jag var med.

Efter frukost snörade vi på oss dosorna och gick ut på banan. Den otroliga hettan brände rejält och jag fick bittert ångra att jag inte tagit med mig någon hatt. Som tur var hade jag i all fall köpt solkräm dyrt på hotellet som jag smörjt in mig med. Både armar, ben, öron, ansikte, näsa och huvud fick sig gott med smörj. Men som sagt, hettan på huvudet hade jag inget skydd mot.

Det är verkligen kul att spela golf på Windsor. Inte nog med att banan är fin och utmanande utan den är även full av djur. Det springer massor av apor på både fairway och runt greenerna. De är som tur är inte intresserade av golfbollar. Fågellivet är också extremt rikt på olika arter och lätena som kommer från snår och buskar fascinerar tom med mig.

När vi kom in efter rundan visade det sig att pappa hade kommit till hotellet.

Efter 18 bedrövdligt spelade hål bestämde jag mig för att gå ut ytterligare 9 till. Jag hade dock svårt att få med mig någon annan, men efter myckte tjat visade det sig att Mats, egenföretagare från Danderyd, ville följa med. Pappa kunde inte följa med då han inte hade några klubbor. Dessa stod hos Glimbergs och skulle komma ut till Windsor först under morgondagen. Då det förövrigt var en inplanerad golftävling, en avskedstävling för en viss Mr Per Engeback som jobbat länge och väl på Unicef.

På kvällen åt vi middag, hela gänget, på Windsor. Det blev en rätt lugn kväll där jag fick gott om tid att prata med pappa om både ditten och datten.

~ av Aktievinst på 28 februari, 2009 @ 12:32.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: