Min skola

Magen är allt jämt rena infernot. Frossan och febern har avtagit något, så även kramperna. Men jag är matt och mycket svag i kroppen. Har knappt ätit något alls de senaste dagarna.

Idag ska jag flytta från Windsor till Glimbergs. Rose-Marie och Anders var mina så kallade fadderföräldrar under den tid jag bodde på internat i Kenya. Eftersom internatet ligger på skolområdet var det behändigt att ha en familj man kunde åka ut till på helgerna och andra lov, så blev man mindre isolerad på skolan. I mitt fall hade jag förmånen att få vara med Anders och Rose-Marie samt deras barn Marcus och Bernice.

Eftersom Glimbergs alltjämt bor kvar i Kenya är det extra kul att kunna hälsa på dem varje gång jag kommer dit. De bor också i ett område som heter Karen, döpt efter ingen mindre än Karen Blixen. Karen är fint, mycket lummigare och grönare än många andra områden i Kenya, samt betydligt mindre hektiskt, dammigt och skitigt. Det påminner, så mycket som det nu är möjligt, om en svensk villaidyll.

Pappa har idag fått reda på resultatet av den MR-scan han gjorde igår. Det visar sig att det är ett mindre diskbråck som ligger och trycker på diverse nerver och därigenom orsakar smärtorna i armen och domningarna i fingrarna. Tydlige är det en förslitningsskada sedan allt bilåkande på de dåliga vägarna i Afrika.

Idag åker pappa tillbaka till Etiopien medan jag alltså flyttar från Windsor till Glimbergs. Pappa och jag delade en taxi, och tanken var att jag skulle hoppa av hos Glimbergs i Karen. Men på vägen dit skickade Rose-Marie sms och sa att hon var kvar på skolan, varför jag hoppade av där istället.

Väl på skolan träffade jag en och annan som jag kände igen. Till exempel Kjerstin Nord, rekorn Per och hans fru Desiré.

Medan jag väntade på att Rose-Marie skulle bli färdig passade jag på att ta lite kort på skolan samt utnyttja deras WiFi-uppkoppling för att lägga upp dessa bilder på min blogg.

Väl hemma hos Glimbergs blev det en mycket lugn kväll i soffan för min del. Jag åt lite potatis och sås till middag, somnade under en massa filtar i soffan, vaknade och mådde något bättre. Imorgon ska Anders skriva ut ett recept på antibiotika åt mig. Både RM och Anders är säkra på att det är matförgiftning jag åkt på, och eftersom det inte släppt på flera dagar så måste det nog till antibiotika. Preparatet i fråga heter Ciproxin och skall vara något i hästväg…

~ av Aktievinst på 4 mars, 2009 @ 13:39.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: