Tandläkarbesök och antibiotika

Idag, torsdag, spelar de övriga golf på Muthaiga. Jag är dels inte alls i form och orkar dels inte åka kors över hela stan för att spela. Hade jag mått bra hade det varit en helt annan sak.

Min dag har istället bestått av tandläkarbesök och införskaffning av antibiotika. Anders var vänlig nog att dels ge mig en tandläkartid klockan 12:00 samt ringa in ett recept åt mig. Eftersom jag inte kan vänta med att bli frisk lånade jag Glimbers tredje bil, en mindre Peugeot, och for omedelbums in till apoteket. Väl på plats konstaterades det att jag hade blivit matförgiftad efter att jag uppgett min anamnes (sjukdomshistoria), samt visat upp min numer kritvita tunga (vilket betydde något…). Jag stoppade omedelbart i mig en tablett. Jag skulle ta 10 tabletter, 2 tabletter om dagen i fem dagar. Det visade sig att jag redan samma kväll mådde betydligt bättre.

Väl hos Anders fick jag vänta rätt länge på att det skulle bli min tur. Efter sedvanlig röntgen visade det sig att läget var ungefär status quo, dvs att jag alltjämt har 4-5 begynnelser till hål, men som alla är för små för att vara värda att börja grävas i. Dock var det ett som Anders tyckte att man kanske skulle göra något åt. Det visade sig att han var tvungen att borra, vilket jag inte gillar, men bara lite på ytan försäkrade han mig om. När han borrat lite på ytan visade det sig att det tydligen var lite större än han trott. Nu var det inte längre tal om att borra lite på ytan bara, utan ganska rejält dessutom. Skräckslagen som jag var konstaterade jag att jag väl knappast hade något val. Efter ytterligare lite borrande och ilande i nervsystemet fick jag nästa chock. Nu behövdes det borras rejält och det vet e sjutton om man inte måste bedöva med en liten spruta… Ja, det är tur att jag går till Anders och inte någon annan klåpare som jag inte litar på. Jag hatar sprutor och insisterade på att borra lite till utan bedövning. Efter ytterligare borrning höll Anders på att ge upp, han ville spruta, men jag insisterade på att få slippa. ”Borra på du, jag biter ihop”! Det gick. Efter en svettig fars kunde hålet lagas utan sprutor.

~ av Aktievinst på 5 mars, 2009 @ 12:42.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: