Sista golfen

Idag var det sista golfrundan som skulle avklaras. Jag har glömt att säga det, men förutom tidigare nämnda golfare hade vi lovat att rekorns son, som kom ner i går lördag, skulle få vara med och spela. Per skjutsade således ut honom till klubben klockan 09:00 där vi mötte upp med Helene, Carlos, Loredana och en man vid namn Nigel.

I min boll gick Rose-Marie, Helene, Tomas och förstås jag. Helene visade sig vara en jättetrevlig norska i 30-års-åldern som var nere på FN-kontrakt. Hennes man skulle åka motorcykel idag och var således inte med. Helene hade 35 i hcp och hade börjat spela golf för ett år sedan. I onsdags hade hon fått ihop 27 poäng på en klubbtävling. Således kunde man ana att hon skulle spela bra även idag, och att hon nog var bättre än handikappet gav sken av. Men i Kenya sänks handikapp enbart på tävling.

Min driver fungerade som ett riktigt skott idag. Det var helt otroligt vad bra den gick. Däremot hade jag fått någon kletig smörja på linsen som vägrade flytta sig, vilket fick oanade konsekvenser för mitt närspel. Så helt plötsligt fungerade drivern men inget annat, precis tvärt-emot tidigare. På sjätte hålet blev jag så förbannad att jag tog ut linsen och tvättade den i handen med bara vatten. Detta gjorde susen. Helt plötsigt skingrades dimman från puttlinjerna och spelet började stämma. Jag kom in på bara 10 poäng, men avslutade sista nio i stor stil med ett över par och 20 poäng.

Sammantaget måste man säga att det var otroligt roligt att få avsluta golfen med nio riktigt bra hål där precis allt föll på plats. Helene fick ihop 40 poäng men eftersom vi andra inte spelat tillräckligt bra så förlorade vi matchen mot Anders boll. Den totala förlusten summerades sedan till 200 ksh, ca 23 kr.

Efter golfen for Anders, Rose-Marie, Helene, Tomas och jag till Talisman, en lokal restaurang i Karen, och åt lunch. Jag har fått tillbaka aptitet och kunde för en gångs skull verkligen njuta av maten. Jag kostade till och med på mig att dricka en ”Shandy”, vilket består av ca 1/2 delar öl och 1/2 delar sprite. Mycket läskande i varma länder.

~ av Aktievinst på 8 mars, 2009 @ 13:16.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: