Medvetenheten och nyfikenheten ökar snabbt

Leonie växer såklart i både vikt och längt, men hennes medvetenhet och nyfikenhet växer om möjligt ännu snabbare. Hon har också blivit betydligt stadigare i kropp och nacke vilket säker underlättar för henne att hålla kvar en fokuserad och intensiv blick när hon funnit något intressant.

Man märker nu hur personligheten tar form. Jag har skrivit om detta tidigare, men nu vill jag fokusera på några nya saker som Leonie lagt sig till med på sistone. Bland annat har hon upptäckt sina fötter. Möjligen är det för henne mer ETT par fötter än HENNES fötter. Men oavsett så är det kul att se hur hon sträcke sig efter dessa och greppar tag om dem. Mosters leksakstofflor med bjällror på sig, som Leonie fick redan på BB, kommer vi nu att få stor använding av.

Mamma köpte en barnstol åt Leonie för en dryg vecka sedan. Eftersom hon alltjämt är lite för liten för den har det varit nödvändigt att fylla ut sittplatsen med diverse kuddar och filtar för att på så sätt öka stabiliteten. Vi har även hängt en liten filt bakom huvudet då det ofta är tvära kast fram och bak. Till denna stol finns en liten bricka som man kan ställa föremål på. Främst avsedd för tallrik, bestick och mugg förstås, även om vi använder den mest för att ställa leksaker på så att Leonie ska ha något att pyssla med under tiden vi äter. Det funkar faktiskt förvånansvärt bra. Visserligen vill hon inte sitta några längre stunder, men ofta räcker det för att vi ska hinna sleva i oss maten åtminstone.

Tidigare fick ni ser hur Leonie smaskar på apan som då var hennes favoritdjur/leksak. Numer är denna favoritpark utökad till att även innefatta en pappegoja, också tillhörandes babygymmet, och en clown som hon fått av Peter i födelsepresent. Clownen fäster vi ofta på bilstolen så att Leonie har något att dra, prassla och leka med under bilresorna. Ibland funkar det, ibland inte.

~ av Aktievinst på 26 mars, 2009 @ 18:16.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: