Morgonrutinen

Nu när jag varit pappaledig i snart två veckor tänkte jag beskriva hur våra ”nya” morgonrutiner ser ut.

Eftersom jag går och lägger mig sist i huset är jag också tröttast på mornarna. Men att vara föräldraledig med en snäll ammande mamma som fortfarande sköter sin del av jobbet gör att jag kan sova ca en timme längre än jag brukar när jag ska upp till jobbet. Leonie vaknar nämligen mellan 06:00-07:00. Vid denna tidpunkt kommer Mia in med den söta lilla flickan i ”mitt” rum. Hon har då sin kudde, filt och snuttis (kramdjur (giraff: fått av moster) som påminner om en snuttefilt) med sig. Vi ligger sedan kvar och myser så länge Leonie är nöjd och glad. Förr eller senare börjar hon knorra och vill komma upp. Då går vi upp och byter blöjor. Oftast är det så kallade ”rekordblöjor” vi byter då. Därefter tar dagen fart på allvar. Nu gäller det att optimera och maximera tid och praktiska uppgifter åt alla håll och kanter.

Första lilla tidsfönstret får man av att lägga Leonie i babygymmet. Där kan hon ligga allt från 5 minuter till en halvtimme innan hon ruttnar på tristessen. Under denna tid gör jag frukost. I värsta fall äts frukosten med Leonie i knät, men förhoppningsvis, och vanligtvis, så hinner jag äta i lugn och ro. Därefter börjar knorrandet varpå ”sitta-i-stolen-fasen” tar vid. I sin matstol kan Leonie sitta i ytterligare en kvart innan även den blir för tråkig. Till en början brukar det dock vara ungefär så roligt som bilden visar. Därefter har även Mia stapplat ut ur badrummet och kommit ut för att äta frukost. Så fort Mia har ätit klart är det dags att amma Leonie, det görs sist av allt innan Mia går till skolan. Detta sker således antingen 08:00 eller 09:00. Om Leonie ammas vid 08:00 leker hon och jag i ca en timme innan det är dags att sova. Medan hon sover kan jag förkovra mig i diverse ekonominyheter och annat intressant som finns på webben.

Det har gått långt över förväntan väl att få henne att somna på dagarna. I princip lägger jag henne bara ner. I normala fall kan det bli lite småskrikigt innan hon somnar, men ibland går det precis hur bra som helst. Idag var första gången som hon lekte rätt länge, alldeles tyst, innan hon somnade för egen maskin. Hon leker då med sina fötter eller masken på sängen. Snuttis verkar hon inte alls vara så förtjust i.

Eter tuppluren på ca en timme brukar vi hitta på något. Idag ska vi t.ex. åka till Skärholmen Centrum med Edvin och Cornelia. Där kommer vi säkert köpa något till Leonie. Det brukar bli så av någon anledning. Efter en timme i centrum är det dags att köpa med sig hamburgare på McDonalds och bege sig mot universistetet där mamma och tutten väntar för ännu en amningsomgång. När sedan det besöket är avklarat gäller det att hitta på något mer. Sist gick vi runt på söder med Johan. Kanske gör vi samma sak idag. Det passar ju rätt bra när man ändå är innanför tullarna och redan har betalt en tullavgift. Vi försöker sedan se till att vi är hemma till strax efter 15:00 då Mia brukar komma hem.

Ungefär så ser Leonie’s och pappas dagsrutin ut.

~ av Aktievinst på 20 april, 2009 @ 07:35.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: