BVC och första hjälpen

dsc_0141Idag har vi varit på BVC för att ge Leonie både vaccinationer men också för att delta i en ”första-hjälpen-kurs” för barn och hem. Mia hade förberett Leonie med att smeta på rejält med Emla-kräm på de två ställen i benen där sprutorna ges.

Vaccinationerna var snabbt överstökade och även om det var några krokodiltårar som rullade ner för kinderna så gick det snabbt över och Leonie började le igen. Vi passade på att väga och mäta henne  när vi ändå var på plats och måtten blev:

Vikt: 5720 gram
Längd: 63,5 cm

Således har vi fått svart på vitt att Leonie växer så det knakar. Visserligen ligger hon allt jämt långt under ”medel-kurvan” vad gäller vikten, men det är, som tidigare konstaterats, inte så konstigt.

Efter vaccinationerna fick vi lära oss hur man ”barnsäkrar” hemmet och var de största farozonerna finns. Det visade sig att de allra flesta olyckorna händer i köket. Bland det giftigaste som finns i köket är maskindiskmedel. Som tur är har vi redan detta i ett skåp som är barnsäkrat. Utöver detta fick vi även lära oss hur man gör om barnet råkar svälja något som fastnar i halsen. Dock fick vi inte lära oss hjärt-lung-räddning (HLR) vilket förvånade mig. Men som tur är kan jag detta både utan- och innantill då jag fått lära mig detta både för livräddningscertifikaten (simning), då jag tog samtliga dykcertifikat, samt då det ingår i jobbets rutiner att en gång per år avlägga prov i HLR. Härligt att jag ficks kryta om dessa färdigheter också!

~ av Aktievinst på 21 april, 2009 @ 18:57.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: