Fantasia

Idag har vi varit på Fantasia, ett eventuellt tilltänkt privat dagis åt Leonie. Vi var ju tidigare hos en ”Ur och skur dagmamma” och ville nu kika in på det dagis som ligger absolut närmast vårt hus. Det är nog inte mer än 100 meter att gå.

När vi kom dit möttes vi av en jättetrevlig dam som visade oss runt och förklarade hela verksamheten. Förutom att trädgården/tomten såg jättetrevlig ut, och att de verkade ha massor av rum för olika aktiviteter, verkade också den övriga personalen väldigt trevlig och personalomsättningen över lag mycket låg. Båda de två sistnämnda måste tolkas som väldigt positiva.

Dock är detta, som många andra dagis i närheten, privat. Detta betyder att de har egna köer och för det mesta bara tar in nya småttingar i augusti månad då också de äldsta börjar skolan. Före Leonie’s del blir augusti kanske något sent: då är hon nästan två år gammal. Dock är det inget som hindrar att hon först börjar på ett kommunalt dagis och sedan  byter så snart det finns plats.

Efter att ha varit på dagis gick vi hem för att lägga Leonie. Medan hon sov kom Malin och Sam över på besök, men direkt då hon vaknade åkte vi till Solna Centrum hela familjen för att möta upp faster Karin på en kinesrestaurang. Därefter åkte vi till Plantagen för att se vad Tujor kostar. Vi planerar nämligen att täppa till ett insynshål i vår befintliga häck som vätter mot gatan (Vantörsvägen).

Till sist åkte vi till Coop i Herrängen och köpte lite ingredienser för att laga Thai-mat till middag. Jag passade då på att göra rejält med mat så att vi skulle få några matlådor.

Det ska bli kul att se vad Leonie kommer att gilla för mat när hon växer upp. Jag hoppas att hon kommer att gilla kryddstark mat och inte vara för feg för att prova så mycket nytt som möjligt. Jag ska  dock aldrig tvinga henne att äta musslor.

~ av Aktievinst på 12 maj, 2009 @ 22:20.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: