6-månaders kontroll

leonieviktIdag var vi hos BVC på rutinmässig 6-månaderskontroll. Att det blev just på 6-månadersdagen var nog bara en slump och berodde kanske på att det var allmän vaccineringsdag för de som vile ha TBC-vaccin. Vi blev erbjudna detta eftersom jag är född i Nepal och då det förmodligen antogs att vi regelbundet åker dit för att hälsa på släkt och familj. Men efter att ha förklarat att så inte alls är fallet var det inte lika längre självklart att vi behövde ta det nu. Faktum är att Mia har läst på och kommit fram till att vaccinet som finns idag inte är speciellt effektivt och att det kommer ett nytt vaccin inom kort som skall vara betydligt bättre. För bara ett par år sedan rapporterades flera fall av TBC bland dagisbarn. Bland annat var ett dagi i Bromma särskilt drabbat. Där kunde man konstatera att det inte gick att avgöra vilka som fått vaccinet eller inte genom att se på vilka som blivit smittade. Både vaccinerade och icke-vaccinerade fick smittan. Däremot var det ingen som drabbades av någon allvarlig sjukdom. Detta var något som läkaren vi fick träffa också bekräftade.

På BVC gjorde vi sedvanlig mätning av läng, vikt och huvudomfång. Därefter kunde man konstatera att Leonie växer på längden som sig bör med att hennes vikt inte följer någon given viktkurva, snarare halkar hon hela tiden ner lite från mallen. Läkaren som vi fick träffa efteråt konstaterade dock att eftersom hon är så frisk, pigg och rörlig i övrigt så lär det knappast vara några problem. Vi fick rådet att ge Leonie så mycket man hon vill äta, att vi kunde börja ge gröt till frukost, mat till lunch och middag, samt tillhörande efterrätter. Ville vi så kunde vi även blanda i en tesked rapsolja i maten för att öka energiintaget.

I övrigt kunde läkaren konstatera att motoriken att flytta föremål mellan händerna var fullt utvecklad, att rörligheten var över förväntan god och att pincettgreppet redan var på plats. Vid nästa kontroll, 10-månaders, kommer hon titta på om Leonie lärt sig klappa händer, slå två klossar ivardera hand mot varande samt greppa föremål med pincettgreppet. Med andra ord vet jag vad vi ska träna på nu och några månader framöver. Läkaren sa förresten också att det var en, ”…otroligt fin tjej ni har…”.

    

 

 

~ av Aktievinst på 20 maj, 2009 @ 10:52.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: