Babysim med pappsen

Idag var Leonie och jag på babysim på Kungsholmen. Mia skulle hjälpa Linda med en håruppsättning och hade dessutom en krånglande bil som inte fungerade som den borde. Leonie och jag hade det dock väldigt roligt. Förutom att vi gjorde karusellerna, uppåtvänd och nedåtvänd, gjorde vi ett litet trick som gick ut på att barnen ska vänja sig vid känslan att få vatten i öronen. Leonie lutade sig bakåt mot mitt axelparti med huvudet inborrat i min hals medan jag sakta sänke mig nedåt samtidgt som jag höll om hennes fötter och ben. Hon verkade inte ha något emot att få vatten i öronen. Ett genomgående tema är att hon sprattlar väldigt mycket med fötterna vilket jag tolkar som lovande.

De andra försöker även få barnen att blåsa luft under vattenytan, just under vattenytan, men det tycker jag inte ser så trevligt ut. De ytterst få gånger Leonie har haft munnen under vattenytan brukar sluta med en kallsup. Därmed avstår vi denna övning ett tag till.

Ytterligare en ny sak för dagen var att vi fick låta barnen simma runt i plastringar, eller allmänt kända som badringar, givetvis av mindre modell. Dock var de betydligt större än jag hade trott skulle vara lämpligt. Det visade sig dock gå alldeles utmärkt att stoppa ner Leonie i en badring och låta henna plaska omkring på egen hand. Visserligen fick jag hålla henna lite vaktande under magen, men på det stora hela kunde hon klara sig alldeles själv rätt långa stunder.

Hinken med hålen, över huvudet, klarade hon åter rätt bra. Men det vore synd att säga att hon njuter av att få vatten hällt över sig. Hon ser ut som ett litet åskmoln i ansiktet. Ett åskmoln som förvisso går över väldigt fort så snart silandet upphör.

Efter simningen var det snabba ryck som gällde. Dels få på Leonie varma, torra och sköna kläder och dels att själv duscha och tvåla in mig utan att göra väntan allt för lång för Leonie.

Vår första ensamma dag på babysimmet måste sägas har gått exemplariskt bra. De få gånger Leonie skrek var när hon fick vänta på mig när jag stod i duschen, både innan och efter simningen. Men med tanke på hur kul hon verkar ha när hon plaskar omkring i vattnet så längtar hon nog redan dit igen.

~ av Aktievinst på 21 maj, 2009 @ 12:41.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: