Pappaledigheten tar snart slut

Tiden går och min pappaledighet börjar komma till ända. Nu är det bara två veckor kvar innan jag måste återgå till jobbet. Det känns väldigt tråkigt att den här tiden har gått så fort, samtidigt som jag förstås är glad över att ha varit hemma alls. De flesta brukar ju inte vara hemma så mycket som jag varit redan innan barnen är 6 månader gamla. Så på så sätt har jag ju också haft lite tur. Kanske gynnar det mig i ett senare skede att Leonie och jag har bondat redan vid tidig ålder.

Allt har gått väldigt smidigt tycker jag. I början av min pappaledighet åkte jag ut till Universitetet med Leonie så att Mia fick amma. Sedan dess har vi successivt gått över till att ge Leonie mer och mer riktig mat. Först började vi med smakportioner till att idag ge mer eller mindre hela måltider med burkmat och välling.

Leonie har verkligen vuxit de senaste dagarna. Det märks både när man lyfter henne och när man tittar på henne. Kinderna börjar bli lite rundare och figuren är lite tultigare än vad den varit. BVC-tanterna kommer säkert bli överlyckliga när de får se henne nästa gång. Faktum är att vi är jätteglada över att Leonie äter nästan vad som helst. Vi har nu provat det mesta: potatis, morötter, palsternacka, pasta, slottspuré, lax, mango, kalops, kalvkött etc etc… Allt verkar gå ned i ett rasande tempo. Varje måltid äter Leonie upp en hel burk.

Vid varje måltid klär vi Leonie i en heltäckande haklapp från IKEA. Det är en mycket praktisk uppfinning som ser ut som en tröja och som snabbt och enkelt går att torka av efter måltiden. Även om Leonie får i sig väldigt mycket mat så är det också en del som hamnar runt munnen, på hakan och i knät. En haklapp är således inte så dumt att ha.

Liksom med smakis har välling visat sig vara, om möjligt, en ännu större succé. Den slinker minsann ner i ett non-stop-tempo. 200 ml slukar hon utan att tveka.

Matrutinen är:
Frukost: Gröt (mild havregröt)
Mellanmål: Amma
Lunch: En burk mat
Mellanmål: Amma
Middag: En burk mat
Mellanmål: Amma
Kvällsmat: Välling

~ av Aktievinst på 29 maj, 2009 @ 18:06.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: