Leonie är glad inför lunchen

DSC_0305Vår söta lilla dotter kan verkligen konsten att charma sin omgivning. Förutom att vår släkt och våra vänner ofta belyser hur ofantligt söt hon är händer det väldigt ofta att personer på stan kommenterar hennes magiska charm. Ofta är det butikspersonal som kommer fram och säger något snällt om hennes utseende. Varje gång vi har varit och hälsat på gammelfarmor Anna på SÖS har det kommit förbi mer än en sjuksköterska och givit Leonie komplimanger. Kollegorna på jobbet öser också ur sig superlativ då de får se henne både live och på kort. Ja, det är helt klart inte utan anledning som man är lite extra stolt och växer några extra centimeter varje gång det kommer fram någon och helt oprovocerat slänger ur sig några komplimanger. Vid några tillfällen har Mia upplyst mig om att det ser ut som om mitt huvud håller på att spricka. Vad menar hon med det?

DSC_0304Så till dagens inlägg. Leonie har börjat äta mat allt mer regelbundet. Till en början handlade det ju bara om smakportioner, en gång om dagen. Nu har vi dock gått över till hela måltider sedan en tid tillbaka och sedan samma tid tillbaka har Leonie börjat gå upp i vikt. BVC-tanterna kommer bokstavligen att hoppa jämfota nästa gång de får se henne. Hon är fortfarande, möjligen, något under sin målvikt, men ser i allt väsentligt bara gladare, friskare och piggare ut.

Roligast är förstås inte att hon går upp i vikt, för det var jag aldrig orolig för från början, utan det faktum att hon äter allt. Inte bara gröt, mat och välling, utan också alla sorters mat. Numer har hon även börjat koppla ihop ganska starka minnen till ting, upplevelser och rutiner på ett sätt som hon inte givit uttryck för lika start tidigare. T.ex. blir Leonie otålig, nästan frustrerad, då vi sätter henne i sin stol och börjar ta fram hennes matattiraljer. Då vet hon att något är på gång. Först blir hon glad, och då kan man passa på att ta kort som dessa. Sedan blir hon otålig och har svårt att acceptera tiden det tar att micra maten, varpå hon blir nästan upprörd när hon måste ha sin haklapp på sig innan hon får börja äta. Det är hur som helst väldigt roligt att hon börjar ge så mycket uttryck, och för så många olika saker också.

~ av Aktievinst på 5 juni, 2009 @ 11:32.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: