Sista pappalediga dagen

Det må vara söndag idag, en helt vanligt helgdag kan tyckas. Men så är det inte. Det är min sista pappalediga dag, på obestämd tid. Det är nästan sorgligt så snabbt den här tiden har gått. Jag kommer ihåg när jag började min pappaledighet och pluttis bara var fyra månder gammal. Vi åkte land och rike runt för att jaga tutten på förutbestämda klockslag. Nu när jag avgår från min roll som ”pappaledig” gör jag det från en pluttis som äter inte bara smakis utan riktiga 6-månadersportioner, med stora bitar i. Och dricker, det gör hon nästan för egen maskin ur egen mugg. Förr fanns inget behov av att dricka vatten, men nu när hon äter vanlig mat är det viktigt att hon får i sig mycket vätska.

Varje dag när hon har jollrat i sin säng ett tag och jag kommer för att lyfta upp henne brukar hon skina upp i världens bredaste leende. Just som jag plockar upp henne och förbereder mig för att ge henne en puss på munnen brukar hon sätta upp en hand i fejset på mig, trycka mig bortåt för att själv blicka och vräka sig åt sidan i den färdriktning hon själv vill gå. Första gången jag var pappaledig varken stretade hon emot pussen eller bestämde vart vi skulle gå. Men tiderna förändras kanske.

Vid fyra månaders ålder kunde hon knappt sitta i sin stol. Nu sitter pluttis nästan själv på golvet och kan både sträcka sig efter saker och hålla balansen rätt hyggligt. Hon tenderar ofta att falla både åt sidorna och bakåt. Framåt är det däremot inga problem att hålla balansen.

Ja, det är en stor liten pluttis jag lämnar över åt Mia. Det känns lite sorgligt på sätt och vis, men jag hoppas samtidigt att jag får möjlighet att vara hemma mer vad det lider. Så snart Mia har jobb eller pluggar vidare kan det bli fler tillfällen. Men under samma fina sommardagar som nu kommer lär det väl knappast ske i så fall. Jag ska i alla fall inte klaga över vädret då jag var pappaledig. Det har varit fantastiskt och utan det hade vi inte kunnat göra så många utflykter och promenader som vi ändå gjort.

~ av Aktievinst på 7 juni, 2009 @ 21:31.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: