Godmorgonpappa

Idag var första dagen att åter gå hemifrån utan min ”flock”. Det var tungt att stiga upp, alldeles själv. Hela huset sov. Sammy snarkade som vanligt mest och högst. Jag smög ut och åt frukost för mig själv. I vanliga fall ligger alltid Leonie i baby-gymmet när jag äter frukost och jag brukar titta på henne medan hon leker, och hon brukar titta på mig för att försäkra sig om att jag inte gått ifrån henne. Nu var det knäpptyst, kallt och småtrist.

När jag borstat tänderna hörde jag små joller från sovrummet och förstod att Leonie just vaknat. Jag smög fram till sovrumsdörren och kikade in. Mia sov som en stock, men Sammy viftade på svansen och Leonie låg på tvärsen i sin säng. Istället för att låta henne ligga kvar ett tag, som jag brukar, plockade jag upp henne och gav henne en puss på kinden. Munnen hade hon redan vänt bort och i ögat hade jag hela hennes hand som, så gott hon förmådde, försökte mota bort mig. Sen kastde hon sig i riktning mot dörren. Hon var verkligen glad idag.

Jag gjorde som jag brukar, smörjde in hennes torra ställen, droppade 5 droppar D-vitamin i hennes mun, bytte blöja och klädde på henne. För att ge Mia lite sovmorgon lade jag henne i babygymmet och gick sedan in och väckte mia för att säga att hon låg i babygymmet. Så sovmorgon var kanske att ta i trots allt. Sen klädde jag på mig mina snabbaste cykelkläder och begav mig med både shorts och hjälm till jobbet.

~ av Aktievinst på 8 juni, 2009 @ 21:15.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: