Sista dagen och resan hem

Det har varit några hektiska men roliga dagar i Toronto. Intrycket sedan senast, att Toronto är en kanonstad med trevliga människor, består. Jag måste säga torontoborna är märkbart mycket trevligare och öppnare än många andra människor från andra länder, svenskar inräknade. T.ex. satt jag och åt en hamburgar från Mc Donalds för mig sjäv vid ett bort för fyra. Det dröjde inte länge innan det kom först en kille och satte sig vid samma bord och sedan en tjej. Visserligen var det fullt, men i Sverige hade man nog tagit burgaren i handen om det varit så fullt.

Dagen började i alla fall med att jag vaknade supertidigt. Redan vid 03:00 faktiskt. Man kan nästan tro att min kropp är programmerad att stiga upp till börsens öppning oavsett var jag befinner mig i världen. Efter några timmar var jag extremt uttråkad framför datorn men kunde inte gärna gå någon annan stans heller då inget var öppet. Golfbutiken öppnade tidigast, vid 08:00, övriga butiker öppnade först 10:00. Jag tänker då närmast på Europe Bound som jag blev tipsad om. En butik för de aktiva med mycket utomhuskläder. Jag var självklart på jakt efter Arc´teryx-saker då detta världsledande märke är kanadensiskt och således inte lika dyrt i Kanada som i Sverige.

Efter att ha slagit ihjäl nästan en timme i golfaffären utan att ha köpt något gick jag till närmaste Starbucks där jag beställde en ”Venti Caramel Machiato, skimmed milk and extra, extra caramely syrup”. MUMS! Smakar mer efterrätt en kaffe, helt säkert. Efter att ha slagit ihjäl ytterliagare 45 minuter begav jag mig bort mot affären Europe Bound. Där hoppades jag inte bara hitta bra kläder åt mig själv utan även ett par regnbyxor åt Mia. Jag ville ju gärna hitta någon present att ta med mig hem åt henne.

Dessvärre hittade jag inga kläder åt mig själv, inga regnbyxor åt Mia men istället ett par vattentäta handskar jag kan ha när jag cyklar, samt en jättefin Arc´teryx-ryggsäck som gör sig utmärkt för en dagsutflykt med familjen eller en längre weekend, kanske till och med en hel vecka, för mig själv. Skulle jag behöva riktigt mycket grejor med mig till jobbet kan jag dessutom, med fördel, ta ryggsäcken som tillägg till cykelväskan.

Efter dessa äventyr var det dags att gå tillbaka till hotellet, duscha, packa och checka ut. Utcheckningen var klockan 12:00 men jag lyckades få dispens med en timme. Därefter låste jag in väskorna på hotellet och spankulerade runt på stan för att försöka shoppa något mer kul. Tyvärr hittade jag ingenting. Efter att ha knatat omkring i flera timmar var jag så slut att jag bestämde mig för att gå tillbaka till hotellet och ta en taxi ut till flygplatsen, trots att det var 4 timmar kvar tills flighten skulle gå.

Väl ute på flygplatsen fanns det inte mycket att göra. Den tax-free som erbjöds var dålig och likaså maten som jag beställt. Som grädde på moset fick jag vänta lite över en halvtimme på min hamburgare. Förklaringen till detta var, enligt kyparen, att köttet var så färskt att det tog extra lång tid att göra burgaren. Att jag sen fick en stentorr, superseg och halvbränd köttbit mellan de två börden verkade tydligen inte alls vara ett misstag ellar ha med den långa väntetiden att göra. Det blev inte så mycket i dricks där inte.

På planet lyckades jag ändra min sista stopp-loss för Swedbankaktierna. Efter den senaste dagens volatilitet med både hög topp och låg botten kändes som om min första stopp-loss lätt skulle kunna ryka i onödan. Befinner man sig hemma framför datorn hade det inte gjort så mycket. Bara att värdera situationen och köpa igen eller låta bli. Men när man inte har någon kontroll 10.000 m ovanför marken känns det mindre roligt och mera viktigt. Det visade sig ha föga betydelse då de fortsätter sin march, uppåt.

Resan hem gick bättre. Jag somnade några timmar på planet och vaknade ett par timmar innan vi skulle landa. Väl framme i London shoppade jag 4 flaskor whisky av finaste sort, bl.a. en 15-årig Bowmoore, en quarter cask Laphroaigh, en 12-årig Bowmoore och en Ardbeg. Duktigt fina favoriter allihop.

Sista resan hem mellan London och Stockholm gick extremt fort då jag sov nästan hela vägen. Ahhh, äntligen hemma !!

~ av Aktievinst på 16 juni, 2009 @ 15:27.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: