Pluttis simmar igen

Idag har det varit babysim på agendan. Mia har blivit förkyld och kunde därför inte simma med Leonie varför jag fick rycka ut. Som tur var kunde jag lämna jobbet vid lunch utan problem.

Väl på babysimmet gick saker och ting betydligt smidigare än vanligt i och med att Mia åkt dit lite i förväg med Leonie samt bytt om på henne. Likaså när vi skulle upp ur vattnet var det smidigt att Mia kunde klä på henne medan jag duschade av mig.

När vi satt på bänken och väntade på att få hoppa i hade Leonie fullt upp med Ivar’s sällskap. Så fullt upp att hon inte riktigt verkade bry sig om simbassängen. Men när det väl var dags att hoppa i plurret och jag började gå mot vattnet med henne märkte man hur hon började skratta och sprattla. Det första hon gör är att sparka hejvilt omkring sig med sina små fötter. Hon gillar uppenbarligen det plaskande momentet.

Ungefär som senast jag var med försökte vi öva upp barnens grepp-styrka. Det är den medfödda reflexen som annars försvinner som alltså mår bra av att tränas. Övningen går till på så sätt att Leonie själv får hålla sig flytande genom att hålla i mina fingrar. Många barn tenderar att lägga sig på rygg och flyta väldigt bra, t.ex. Ivar. Men Leonie ville helst vara raklång hela tiden. Möjlgien är det faktumet att hon inte har så mycket fett, eller lika mycket fett som de andra barnen, på kroppen som också gör att hon flyter lite mindre, vilket också skulle förklara varför hon föredrar en mer upprätt position i vattnet.

Vi lekte även med diverse badbollar och den stora badankan. Denn nöjde hon sig inte bara med att bita näbben på, utan hon fick också rida en stund på den. Det såg i och för sig inte ut att göra henne varken glad eller ledsen. En sak som hon däremot klarade långt mycket bättre denna gången jämfört med tidigare gånger var duschen över huvudet. Nu tyckte hon bara det var lite jobbigt att få vattnet över huvudet men gnuggade snabbt bort det från ögonen varefter hon direkt återgick till att försöka fånga strålen med händerna.

Det var tydligen lite distraherande att ha mamma vid poolkanten. Flera gånger under simlektionen fick jag känslan av att Leonie hellre hade varit i mammas famn än i det roliga vattnet med pappa, suck!

~ av Aktievinst på 18 juni, 2009 @ 13:24.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: