Mot öppna landskap

Idag har vi åkt från Stockholm till Skåne, närmare bestämt till Sjörup.

Planen var att åka från Herrängen klockan 09:00, men som de flesta av våra planer blev den något försenad. Dock, med tanke på att vi inte packat så mycket som en endaste penal dagen innan, så måste det ses som ett mindre mirakel att vi lyckade komma iväg 10:37. Men det hade aldrig gått om vi inte fått lånat Stefans takbox. Med baggageutrymmet så gott som fullt med endast barnvagnschassi och sittdel är det ett måste med extra packutrymme. Själv reser jag enkelt bort tio dagar i bara en kabinväska, men både Leonie och Mia behövde tydligen lika mycket var, plus var sin IKEA-säck. Sammy hade med sig ungefär lika mycket som jag själv, även om hans packning till största delen bestod av mat.

Vi var lite oroliga för hur Leonie skulle klara den långa resan, men det visade sig vara obefogad oro. Första stoppet gjorde vi efter ca 6 mil där vi bytte chaufför på grund av att jag kände mig lite sliten. Jag satte mig istället i baksätet. Leonie somnade rätt fort och likaså gjorde jag.

Under den kommande timmen vaknade jag bara två gånger. Första gången sneglade jag upp med ett trött öga och noterade hur Mia höll på att köra upp motorhuven i arslet på några motorcyklister. ”Bäst att somna om tänkte jag…”. Nästa gång jag vaknade fanns det inte en bil i närheten, inte en motorcykel heller för den delen, och det var då jag noterade att Mia körde i 95 på 110-väg. ”Bäst att somna om tänkte jag…”.

Efter ett par mil blev jag väckt av att Mia tyckte det var dags för mig att vakna i och med att Leonie just vaknat och börjat leva rövare. Hon var nog trött på att sitta i sin stol och lämpligt nog körde vi just förbi skyltar som pekade  mot IKEA. Sagt och gjort, vi tog av mot IKEA, bytte blöja på Leonie, käkade köttbullar och potatis med tillhörande efterrätter, köpte vatten åt Sammy och drog vidare, denna gång med undertecknad bakom ratten och 130 knyck på vägen.

Alla somnade utom undertecknad. Trist och tråkigt att köra ensam!

Vi stannade efter ett par timmar och gick på toaletten, rastade Sammy och bytte blöja på Leonie.

När vi närmade oss Malmö fick vi för oss att spontanringa till Fredrik och Gabriella. Klockan var ändå så mycket att vi var tvugna att ge Leonie mat och vi skulle inte hinna hela vägen till Sjörup. Lyckligtvis var de lediga och hade inget emot att vi kom förbi.

Vi köpte thai-take-away och satte oss på balkongen och åt. Till en början var Leonie på mycket gott humör, men efter ett tag blev hon tröttare och tröttare och ville nog mest sova. Så vi åkte vidare till Sjörup. Resan mellan Malmö och Sjörup tar ca 35 minuter.

Väl framme kändes det klart kyligare än inne i stan. Mia gick in med Leonie medan jag packade ur våra grejor. Vi har inte hunnit skaffa någon resesäng åt Leonie ännu, utan hon får sova mellan oss i dubbelsängen. Det ska bli riktigt mysigt med tanke på att det var länge sedan vi somnade på det viset. Kanske hinner vi åka och köpa en säng i Ystad imorgon.

När allt var inburet hittade jag, till min stora glädje, några kalla folköl i kylen. En av dessa satt som en smäck innan jag duschade och gjorde mig i ordning för sängen. Det känns som om det kommer att bli en väldigt tyst och skön natt.

~ av Aktievinst på 25 juli, 2009 @ 22:58.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: