Leonie badar i ”öppet” vatten

För första gången har lilla Pluttis badat i ”öppet” vatten. Det skedde ute på Ingarö idag. Vi var där för att ta vara på det fina vädret. Eftersom det var ruggit varmt föreslog jag för Mia, innan vi åkte hemifrån, att vi skulle ta med oss badkläder åt Pluttis. Samma kläder som vi köpt inför kommande resan så att vi får en chans att pröva dessa, både till funktion och storlek. Jag tycker det ser ut som om de kommer att vara perfekta i storlek om en månad, då vi ska använda dem ”på riktigt”.

Väl ute på Ingarö var det mestadels Mia som fick hålla och passa Leonie. I vanlig ordning blev Leonie alldeles till sig i trasan när hon fick se vattnet. Kanske var det det faktum att vi bytte kläder på henne som fick henne att förstå att det var ”plaskis” och att hon skulle få bada. Lycklig blev hon i alla fall, så lycklig att hon kissade medan jag höll i henne. Dock hade jag förutspått att just det skulle ske och höll henne därför en bit bort ifrån mig.

Pluttis är alldeles galen i vatten. Det verkar som om hon kommer bli värsta blötdjuret. Kanske kommer hon gå i pappas fotspår och tävlingssimma när hon bli äldre. Hon verkar uppenbarligen ha talang för detta med vatten i alla fall. Först ville Mia bara doppa Leonie’s fötter eftersom det bara var 24-25 grader i vattnet och eftersom det var för kallt för Pluttis. Men efter mycket övertalan gav Mia med sig och lät Pluttis bada fullt ut. Något som Pluttis verkligen tycktes uppskatta.

Med oss var även Mormor och Kevin. Kevin hade med sig en flytande groda som Pluttis och jag lånade. Precis som när Leonie sitter på mina axlar tog hon fasta i öronen på grodan och höll i hårt, mycket hårt.

~ av Aktievinst på 7 augusti, 2009 @ 14:21.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: