Bangkok dag 2

P1000082

För Mia började dagen strålande. Inte nog med att hon mådde klart bättre i morse, liksom jag, utan hon såg även att det fanns en automatiskt handspritmaskin vid entrén i lobbyn, precis intill hissarna. Jag förstår inte hur hon kunnat missa denna dagen innan. Nåja, upprymd av nyheten körde hon slut på nästan hela sprayen. ”Bra, mycket bra hotell” var hennes kommentar. Till på köpet har vi sett flertalet affärer som erbjuder liknande behandling för alla kunder som vill komma in, klämma och känna på deras produkter. Till detta var Mia´s kommentar, ”Jag gillar verkligen Bangkok, känns fräscht”.

P1000087För dagen hade jag stakat ut fyra saker som jag ville visa Mia: Sky Train, båtfärd på Chao Praya River, den 18 meter långa buddhastatyn och så slutligen MBK shopping mall. Först av dessa blev Sky Train som vi använde oss av för att komma till båten som sedan skulle ta oss till buddhastatyn. Båtfärden blev rätt intressant. Leonie hade nämligen just somnat samtidigt som en galen visselstyrman blåste i sin vissla för fulla muggar hela tiden, max någon meter från Leonie. Mirakulöst nog sov hon vidare. Detta hade inte hänt för några månader sedan, den saken är klar. Istället kunde vi båda njuta av båtfärden som gick i nordlig riktning.

P1000091

P1000092

När vi väl kom fram till buddhastatyn blev Mia smått förolämpad när det visade sig att hon var tvungen att ta av sig skorna för att få lov att hedra den fagra lilla buddhan med sin blotta närvaro, som hon dessutom betalat 50 bhat för. Värre blev det när vakten tyckte hon såg lite för utmanande (läs: lättklädd) ut och tvingade henne att kyla sig en aning. När vi väl sett den låååååååååååååånga buddhan från både topp till tå, och dessutom kunnat konstatera att den P1000096fagra buddhans fötter var platta tog vi oss ut igen. Smått irriterad över att ha tvingats gå barfota runt fagra buddhan tog Mia demonstrativt upp våtservetterna, torkade fötterna, tog sedan fram spriten, torkade fötterna igen. Och på vägen ut genom buddhaområdet hytte hon P1000099med näven och skrek ”Flat foot buddha”… Detta var banne mig något av det roligaste som hände hela denna dagen. Jag skulle betala dyrt för att se vaktens min om bara han hade hört var Mia sa. Nåja, roligt var det och kul ska man ha. Det som var mindre roligt var de fiskstånd vi tvingades att gå förbi på väg till båten. Där kan man säga att det luktade fisk…

 Efter att ha tagit båten och tåget tillbaka stannade vi vid ett shoppingcenter som låg just angränsandes till Sky Train. Det verkade vara ett lite mer fashionabelt ”mall” där vi bestämde oss för att äta lunch. Först Leonie, sedan vi. Leonie fick en burkmat medan Mia köpte kyckling och ris åt oss två, för bara 55 bhat vardera. Leonie som både gillar att åka sin nya vagn och bli fotat smilade upp sig rejält för kameran. Först då hon satt i sin vagn och sedan då hon satt i mitt knä och vi väntade på Mia, och slutligen då Mia kommit tillbaka. Gladare bebis än detta får man nog leta efter…

P1000108          P1000100          P1000113

P1000111

Det var inte mycket som inte rymdes i detta stora shoppingcenter, allt från krims-krams till stora lyxiga sportbilar, av absolut lyxigaste sort. Jajjemän, alla trängdes om att få vara med. Bland märken som syntes kan jag nämna, Jaguar, Porsche, Lamborghini och Maserati.

När vi kikat klart begav vi oss till MBK som låg bara något kvarter därifrån. Det är ett alldeles enormt shoppingvaruhus som det är lätt att gå vilse i. Där finns också allt från krims-krams till dyra elektroniska apparater. Bland annat hittade jag fina kameror, även den modell jag just själv köpte innan avfärd, för mycket mindre pengar än vad jag själv betalade. Känns sådär… å andra sidan funderar jag på att köpa en till och kanske sälja en av dem när jag kommer tillbaka till Sverige. Nåja, vi får se om detta.

P1000115

Väl tillbaka på hotellet visade Leonie prov på att kunna stå i väldigt många sekunder utan att hålla i sig i något. Som ni förstår har hon alltså börjat ställa sig upp, både med hjälp av stöd för att hålla sig i, men också utan stöd. När hon stått ett tag blir hon tokglad och jättenöjd med bedriften. Hittills har hon aldrig ramlat framåt, bara satt sig på rumpan, då hon till slut druttat omkull. Förhoppningsvis är det inte långt kvar innan hon går längs kanterna av bord, stolar och soffor.

P1000118Givetvis passade vi även på att ta ett nattdopp idag. Pluttis älskar att bada och det Pluttis älskar är ju vår skyldighet att ge henne. Så bad blev det, och lika glad som vanligt blev hon för det. Efter badet försökte jag lura med mig henne ner i det varma jaccuzzibadet, men där gick gränsen. Med smått orolig blick i ansiktet och ljudlig ton i skällan gjorde hon klart varhän hon stod i frågan.

Dessvärre kom vi aldrig ut på stan för att äta middag innan det var dags att lägga Leonie. Av bekvämlighetsskäl sa jag åt Mia att vi kunde beställa upp något på rummet, varpå hon sken upp som en sol. När maten kommit upp och  hon sett smått vilsen ut ända sedan kyparen kommit in, men icke desto mindre nöjd, visade det sig att hon inte beställt room service tidigare, men däremot ofta drömt om just denna lyxiga känsla. He he, kul att alla hade roligt idag, tycker jag !!

~ av Aktievinst på 4 september, 2009 @ 23:02.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: