Fönstershopping i Bangkok

Ännu en dag håller på att gå till ända. Det enda som återstår är att Pluttis ska somna. Just nu verkar det dock mycket, mycket avlägset.

P1000120Dagen började med att Mia i ”vanlig” ordning sparkade upp både Leonie och mig. Pga att jag bloggar mycket kommer jag inte i säng förrän sent, och på grund av att Leonie har börjat sova nästan 12 timmar per natt så vaknar inte heller hon speciellt tidigt. Men frukost slutas serveras klockan 10:00 och eftersom det ingår i priset så vill det till att man stiger upp. Imorse vaknade Leonie och jag, eller jag i alla fall, av en blixt. Blixten kom från kameran som Mia höll i. Hon tyckte att hon fångade det ultimata beviset på att Leonie och jag är släkt med varandra och i viss mån är jag beredd att hålla med, även om jag aldrig tvivlat på den saken. Självaste Darwin skulle nog få svårt att bestämma om bilden är ett resultat av arvet eller miljön. Själv lutar jag nog åt att våra vanor finns förprogrammerade i det nepalesiska arvet.

Väl nere i restaurangen fick Leonie smaka banan för första gången. Med en liten sked är det mycket lätt att skrapa upp banan på skeden som i samma stund blir till mos. Leonie fick i sig nästan hela biten (en halv minibanan).

P1000127Efter att ha ätit frukost bestämde vi oss för att ge oss ut bland shoppinggalleriorna och leta efter diverse saker. Inte för att vi hade tänkt köpa något utan mer för att stämma av utbud och priser. Till första stället, Pantip Shoppingmall, där vi trodde dem hade billiga kläder, åkte vi taxi. Som vanligt får Leonie härja fritt i taxin, vilket hon uppskattar. Undrar hur det kommer att gå när vi kommer tillbaka till Sverige. Nåja, det får bli ett senare bekymmer.

Efter att vi förstått att Pantip var en elektronikgalleria och att den vi skulle till hette Platinum (låg vägg i vägg) så gick vi genast till rätt galleria. Till vår besvikelse visade det sig att kläderna var billiga för att det var, för oss, mycket udda thailändska märken. I och för sig hindrade inte det mig från att köpa ett par shorts. Dock bestämde vi oss för att gå till Siam Plaza istället.

P1000140På vägen till Siam Plaza gick vi förbi Central Worl, även det ett gigantiskt shoppingcentrum. Vi hade inte haft för avsikt att gå dit, men det visade sig att det låg precis på vägen varför vi inte kunde låta bli. Det visade sig vara en toppmodern och alldeles gigantisk galleria med så gott som alla välkända märken i hela världen. Japp, jag skojar inte. Visst var det mycket billigare än i Sverige ca 40%, men fortfarande så pass dyrt att inget lockade att köpa på studs. Men möjligen måste vi avsluta med ett dygn i Bangkok så att vi P1000143kan köpa på oss lite grejor att ta med hem till Sverige. Men för dagen nöjde vi oss med en fika samtidigt som Leonie fick äta lite lunch. När hon ätit klart hade hon spaghetti i hela ansiktet (ja, det var jag som matade henne). Efter att ha ätit lyckades vi i alla fall ta oss till Siam Plaza.

P1000146Siam Plaza visade sig vara lite av en blandning mellan Platinum Plaza och Central World, de hade alltså lite märkesgrejor och lite inhemska. Åter lockade inte det inhemska medan märkessakerna var väldigt dyra. Jag tror absolut inte att det är fejkprylar som säljs till dessa priser utan är helt övertygad om att det är äkta. Dock hittade vi en japansk restaurang som vi bestämde oss för P1000147att lunch/middag i. Där tog jag också detta kort på Mia som jag tyckte blev väldigt bra. För att hålla Leonie på gott humör hade vi köpt en liten leksaksbil tidigare på dagen. En lila bil medgula hjul. Vi köpte även en gul bil med lila hjul som hon ska få nästa gång vi behöver muta henne.

P1000151I sedvanlig ordning åkte vi hem med Sky Train. Det är ett väldigt bekvämt färdmedel även om det är många som trängs där. Mia frågade idag om jag skulle skämmas för henne om hon började använda munskydd… Övrig text om detta måste vara överflödig. Jag nöjer mig med att klistra in en liten bild som visar Mia på Sky Train bland trängseln. Noter att Leonie, förutom den heltäckande sufletten som kan dras ner till det att den nästan liknar en iglo, är täckt och väl gömd under en filt. Och jo, vi går båda omkring med en flaska sprit i fickan, och då menar jag inte av den goda sorten.

Väl hemma igen tog vi oss ett ytterligare dopp med Leonie. Avslutningsvis tog jag med Leonie in till herrarnas jaccuzzi. Häromdagen verkade hon inte riktigt gilla jaccuzzin, trots att det inte fanns några bubblor. Möjligen var det värmen i vattnet som avskräckte henne. Idag gick det mycket bättre. När bubblorna väl kom sken hon upp ännu mer. Det verkar som om det var en riktig höjdare som vi kanske måste göra om vad det lider.

När Leonie fått mat på kvällen var det vår tur. Jag blev besviken häromdagen när vi fick betala sextonhundra för en middag, vilket kändes på gränsen till ocker och lurendrejeri. Idag frågade vi istället efter ett billigare ställe och blev därpå satta i en taxi som fått instruktioner om vart vi skulle. Dock visade det sig att taxichaffisen inte hade fattat ett smack och inte hade en aning om vart vi skulle. Så det blev till att hoppa av och börja leta ett ställe. Som tur var hittade vi ett ställe som såg helt okej ut. Vi beställde båda egg fried rice, Mia valde till kyckling medan jag ville ha räkor. Portionerna var ganska lagom, men jag var så hungrig att jag tog in en liknande rätt till. Allt som allt, inklusive två cola light kostade middagen 160 bhat. Helt klart mer i nivå med vad jag tycker det ska kosta i detta land.

P1000179Avslutningsvis gick vi förbi Starbucks där vi beställde en karamellkaffe och en varm choklad för 245 bhat, kändes sådär. Leonie, som sovit under nästan hela middagen, vaknade till och hade bestämt sig för att hon sovit färdigt på ett tag. Detta var klockan 21, ungefär. Nu är klockan 24 och hon sover fortfarande inte. Notera att vi ändå klätt Leonie i pyjamas redan innan vi gick ut eftersom vi tänkte att hon kanske skulle sova hela natten…

~ av Aktievinst på 5 september, 2009 @ 23:02.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: