Bakis och skakis

I natt sov vi inte speciellt bra. Sjuksyrrorna kom in flera gånger för att ta blodtryck och levde om rätt mycket. Pluttis vaknade ordentligt före kl 05:00 imorse, efter mindre än 6 timmars sömn. Jag hade sovit mindre än fyra timmar och det var inte konstigt att det kändes väldigt frustrerande att vi skulle behöva stiga upp. Efter väldigt mycket vankande av och an i rummet somnade dock Leonie om och sov ett par timmar till.

När vi steg upp på allvar, strax innan 08:00 var Mia redan vaken. Hon såg klart piggare ut än dagen innan och jag tycker läkningen verkar gå åt helt rätt håll.

Läkaren (en annan än kirurgen från dagen innan) berättade att labbsvaren kommit tillbaka och att man kunnat konstatera att det faktiskt varit en inflammation i blindtarmen som orsakat alla problem. Även om vi redan visste det så gillar min naturvetenskapliga hjärna att höra att även vetenskapen, förutom specialisten öga, kunnat bekräfta samma slutsat.

P1000206Förmiddagen fördrev vi på sjukhuset så gott vi kunde. Leonie har varit väldigt jobbig dessa dagar och jag tror det är en kombination mellan dålig sömn och omedveten frustruation att inte få vara riktigt nära sin mamma. De snälla sjuksköterskorna kom in för att erbjuda sig ta Leonie i en halvtimme, så vi kunde få lite lugn och ro, men det slutade med att de fick komma in med henne efter bara någon minut då hon skrek för mycket. I ett desperat försök att få henne att somna igen gick jag upp och ner för den extremt långa korridoren. När hon till slut hade somnat ville Mia försöka sig på en lite promenad. Det är förstås mycket glädjande att hon redan vill komma upp och prova att gå. Förvisso har hon fått en hel del morfin, men det är samtidigt vanligt att man ger morfin för att främja (prioritera) att patienterna rör sig. Väl framme vid receptionen sken alla sjuksköterskor upp när de såg Mia komma gående.

Väl tillbaka på rummet hade klockan blivit så mycket att jag måste ta hand om vårt hotell. Utcheckningen var klockan 12:00 och jag var tvungen att informera om min nya bokning som skulle träda i kraft idag och två nätter framåt, till att börja med. Just som vi gick klagade Mia lite på illamående. Just illamående och yrsel kan vara en bieffekt av för mycket morfin. Kanske kan man säga att Mia är lite ”Bakis och skakis” för första gången!

P1000207

Det var inga problem med vare sig bokningen eller förlängningen av samma rum. Men för att låta Mia vila upp sig lite bestämde jag mig för att bada med Leonie så att hon skulle få göra något som hon tycker om. Därför har vi idag plaskat i barnpoolen, simmat i vuxenpoolen, badat jaccuzzi utan bubblor, jacuzzi med bubblor samt avslutat med en dush under strålande vatten (första gången för Leonie). Hon tyckte nog att duschen var riktigt spännande. Flera gånger försökte hon fånga strålarna med handen. Det såg väldigt gulligt och sött ut.

Efter badet åkte vi tillbaka till sjukhuset där Mia mådde bättre än senast, samtidigt som hon hade mer ont också. Nu har hon valt att sluta med morfinet för att istället äta verktabletter. Förvisso slipper hon bieffekterna av morfinet, samtidigt gör det mycket ondare så fort hon vill ställa sig upp. Men hon är tuff! Efter ett par timmar på sjukan tog jag med mig Leonie tillbaka till hotellet. Inatt vill jag att hon sovar både bra och länge. Dessutom vill jag själva sova bra också. Den sketna smala soffan från igår får inte många stjärnor av mig, det får däremot sängen på det fyrstjärniga hotellet vi bor på. Dessutom behöver Mia vila upp sig. När vi är där, och i synnerhet när Leonie skriker mest hela tiden, blir det väldigt lite vila för någon.

På rummet körde jag room service åt mig själv och en flaska välling till Pluttis. Mitt största bekymmer för natten är att Leonie inte kan ha oss båda som stopp-klossar. Därför har jag bullat upp med kuddar och ställt stolar ivägen på Mia’s plats. Sedan ett par timmar tillbaka sover Leonie som en stock och jag ska snart göra henne sällskap. Jag ser verkligen fram emot en natt med god sömn, hoppas jag.

~ av Aktievinst på 7 september, 2009 @ 22:30.

2 svar to “Bakis och skakis”

  1. Käraste vänner! Vilken resa. Tur att ni befinner er i Thailand, med så bra sjukvård. Krya på dig Mia, jag tänker så mycket på er. Jag ser också att du har en ”nål” i armen, duktig flicka;) Förövrigt tycker jag att du Mia ser oförskämt fräch ut i din sjukhusutstyresel ;).Ta hand om er. Massor med kramar från Saga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: