Donken, igen

Efter att ha badat Pluttis fick jag henne att somna, och som hon somna. Hon sov säkert mer än två timmar utan att röra en fena under hela tiden. När hon vaknade åkte vi bums till Mia.

P1000239Väl framme mötte vi en av sjuksyrrorna som direkt plockade upp Leonie. Faktiskt före jag hann säga varken bu eller bä. Man kan nog säga att folket här tar för sig lite mer än vad vi själva är vana vid. Märkligt nog verkar Mia ha viss förståelse för att syrrorna slänger sig över lilla Leonie. Kanske för att det är vårdpersonal som är vana att sprita händerna ofta. 

Lite senare föreslog jag att vi alla skulle gå ner till sjukhusets food court istället för att jag skulle köpa upp strips åt Mia. Sagt och gjort, med Mia i rullstol i ena handen och Leonie i Maclaren i andra handen rejsade vi ner till restaurangerna. Skitkul faktiskt!

Väl nere var det ju uppenbart vad Mia skulle äta… och jag föll dig också. Mia slukade en ”lilla menyn” utan att blinka. När hon glufsat i sig allt berättade hon för mig, i vad jag uppfattade skulle vara en lite hemlig ton, ”sjuksyrrorna undrar varför jag inte äter något: ”Why you not eat yummy food”? Dem vet inte att jag får strips smugglade till mig, he he he… Och sen skrattade hon så mycket att hon fick ont i magen. Ha ha, jag skrattade också. Smuggla mat!? Undrar hur mycket smärtstillande hon får egentligen. Skämt åsido, det är kul att saker går åt rätt håll. Trots smärtorna har de slutat ge henne smärtstillande då de säger att hon är stark och inte behöver det. Så visst gör det ont, men ändå rör Mia på sig både mycket och bra. Förhoppningsvis blir det nu bara bättre och bättre för varje dag.

Läkaren sa ikväll att han tyckte Mia kunde få åka och vila upp sig på hotellet från och med imorgon om hon vill, samt att hon skulle få komma på återbesök på fredag för att kolla såret, samt att vi kunde flyga igen tidigast på lördagen. Så det är schemat vi har att rätta oss efter sålänge. Men denna gång väntar jag ett par dagar med att boka både hotell och flyg. I mina planer får vi kanske skippa sista reseetappen (hade tänkt Bali, Langkawi eller Singapore). Nåja, vi får se vad det lider.

Leonie var jobbig hela tiden. Hon är klart jobbigare när vi är på sjukhuset. Kanske är det en kombination av att inte få vara med mamma och att hon är allmänt uttråkad där. Det finns trots allt inte så mycket hon kan göra där. Det är väl lite därför jag ser det som extra viktigt att hon får bada varje dag även om jag själv inte är så överdrivet förtjust i att bada jämt och ständigt.

Ikväll somnade hon i alla fall klockan 23 och jag hoppas att jag får sova fram till nio i morgon bitti. Men det återstår att se. Dagen slutar i alla fall i dur med att Mia ser ut att repa sig enligt, eller bättre än, schemat.

~ av Aktievinst på 8 september, 2009 @ 23:41.

2 svar to “Donken, igen”

  1. vad skönt att det börjar gå åt rätt håll! Stackare att råka ut för ngt sådant på resan! Men skönt att ni kan sysselsätta er! Hälsa Mia så gott och ha det bra alla tre!

    • Hej Malin, visst är timingen sällsynt dålig, samtidigt är det ju tur att vi både befann oss i Bangkok och att vi planerat att vara borta så länge. Annars hade ju resan snart varit slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: